Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ: Κόντρα στην… σταχτοπούτα Σαραγόσα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έφερε εις πέρας την πρώτη της αποστολή στο Final 8 του Basketball Champions League, αφού επικράτησαν της Νίμπουρκ με 94-82 και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκεί θα συναντηθεί απόψε με την Σαραγόσα (21:30, ΕΡΤ3), η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Τενερίφης (87-81) και θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της στην τελική φάση.

Η Σαραγόσα έκανε ίσως για πολλούς την έκπληξη, αφού απέκλεισε μια ομάδα, η οποία λογιζόταν φαβορί από πολλούς. Και έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μόλις την πρώτη της χρονιά σε αυτή.

Η ομάδα του Ντιέγκο Οκάμπο (αντικατέστησε τον Πόρφι Φίσακ) κατέκτησε την έκτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2018-19 κι έτσι μπόρεσε να πάρει το «εισιτήριο» για το Basketball Champions League.

Στην παρθενική της σεζόν στη διοργάνωση είχε αρχίσει από νωρίς τις… εκπλήξεις. Μπορεί να έκανε ξεκίνημα με ήττα (85-71 από τη Βόννη) και να είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά με έξι σερί νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές της regular season, έφτασε στο 10-4 και τερμάτισε πρώτη θέση του Δ’ Ομίλου. Στους «16» δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Λιετκαμπέλις και την απέκλεισε (76-67, 88-90).

Οι παίκτες της Σαραγόσα γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζονται ως «αουτσάιντερ» και ακριβώς αυτό είναι το κίνητρό τους. Κόντρα στην Τενερίφη έδειξαν ότι «χτυπούν» πολύ στη ρακέτα και μέσα από τη συγκέντρωσή τους και την αφοσίωσή τους, κράτησαν σταθερό το ρυθμό τους κι έφτασαν στη νίκη.

Ο «σταρ» της ομάδας μπορεί να είναι ο Ντίλαν Ένις (αδερφός του Τάιλερ Ένις της Τουρκ Τέλεκομ που αποκλείστηκε), αλλά η ΑΕΚ καλό θα είναι να μην αμελήσει κανέναν: Σουλαϊμόν, Μπρουσίνο, Μπένζινγκ, Σαν Μιγκέλ, Χλίνασον και Τόμπσον μπορούν να αποτελέσουν εξίσου μεγάλο «κίνδυνο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις