Άνετη νίκη για Ολυμπιακό Β. 60-50 την Πυλαία

Πολύ πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 60-50 η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου νίκησε την Πυλαία στο κλειστό του ΕΑΚ, για την Α2 κατηγορία των γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» ήταν σαφώς ανώτερες, έφτασαν δίκαια στη νίκη, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στον προπονητή, Μιχάλη Καπουρνιώτη, να δώσει χρόνο συμμετοχής…

…σε όλες τις παίκτριες, ενώ αγωνίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι νεαρές Σταματία Διαμαντοπούλου, Ντελή Χαρά, αλλά και η Βάλια Χούτα, ενώ έπαιξε στα τελευταία δύο λεπτά και η 14χρονη Γιάννα Αρτεμισίου.
Η Πυλαία προηγήθηκε στο σκορ με τρίποντο της Ντάμπτη, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μ’ ένα σερί 7-0 προηγήθηκε 7-3 στο 4′ και ελέγχοντας το ματς έκλεισε την πρώτη περίοδο με 20-11. Μετά το 5′ η Πυλαία γύρισε την άμυνά της σε ζώνη, ωστόσο, οι παίκτριες του Μιχάλη Καπουρνιώτη με αιφνιδιασμούς, αλλά και σουτ από την περιφέρεια έβρισκαν το στόχο. Η Νίκη Ζέρβα δεν αγωνίστηκε μετά το 6′, ωστόσο, μέχρι εκείνο το σημείο είχε προλάβει να σημειώσει πέντε πόντους.
Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ και μάλιστα αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά με την Γαλιατσάτου να κάνει πολύ καλό παιχνίδι (σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο 10 πόντους), ενώ καλή ήταν και η Κυριατζίδου με επτά πόντους στα πρώτα 20 λεπτά. Θετική παρουσία είχε και η Νικολέτα Μπαλλά, η οποία πήρε αρκετά ριμπάουντ, ενώ βοήθησε και στην επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να έχει μια διαφορά 15 πόντων (36-21).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιχάλης Καπουρνιώτης έδωσε «ανάσες» σε όλες τις βασικές παίκτριες, με την Γαλιατσάτου να παίζει λίγα λεπτά, η Ζέρβα να κάθεται στον πάγκο, ενώ ξεκουράστηκαν και οι Κυριατζίδου, Σουλτάνη. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, ενώ έφτασε να προηγείται και με 21 πόντους διαφορά, για να κλείσει η τρίτη περίοδος με 51-32 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε, επιθετικά η ομάδα σημείωσε μόλις εννέα πόντους, ενώ αντίθετα η άμυνα δέχθηκε 18 πόντους, με αποτέλεσμα η Πυλαία να χάσει στο τέλος με το τιμητικό 60-50.
Δεκάλεπτα: 20-11, 36-21, 51-32, 60-50
Διαιτητές: Παπαθωμά, Λελούδας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: (Καπουρνιώτης) Κυριατζίδου 12 (1), Σαρακατσάνη 5 (1), Γαλιατσάτου 13 (2), Αγαγιώτη, Σουλτάνη 11, Χούτα, Ντελή, Ζέρβα 5, Αρτεμισίου, Αγκάνη, Διαμαντοπούλου, Μπαλλά 8.
ΠΥΛΑΙΑ: (Λίτσου), Γρηγοριάδου, Ντόζη, Ντάμπτη 17 (1), Δραγκόλα, Λάλου 16 (1), Παπαδάκη, Τσιουρλίνη, Γραμματικού, Τζήμου 13, Σταματέλου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις