Είδε αυτά που ήθελε να δει ο Ξηροφώτος στο φιλικό με το Αιγάλεω

Θετική χαρακτηρίζεται η εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου στο προχθεσινό φιλικό με το Αιγάλεω, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν σε 1-1 και 2-2, που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, πως ο Στέφανος Ξηροφώτος δεν είχε στη διάθεσή του δύο παίκτες του βασικού κορμού, τον Μιχάλη Γιαννίτση, που είναι εκ των στυλοβατών της άμυνας και τον Χρήστο Αγρόδημο, έναν παίκτη βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Επίσης, ο Στάθης Ρόκας αποχώρησε νωρίς τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, μόλις στο 13’, για να πάρει τη θέση του ο νεαρός Γιώργος Παπακώστας, ο οποίος αποτέλεσε τον παρτενέρ του Ιγκόρ Φιλίποβιτς στο κέντρο της άμυνας.
Για πρώτη φορά είδαμε τους Κλεβί Κόλα και Νίκολας Ντα Κάμπο να αγωνίζονται μαζί στον άξονα, ενώ ο Μπαράνκο στα 67 λεπτά που αγωνίστηκε έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης (μπορεί να αποδώσει καλύτερα σ’ αυτή τη θέση, παρότι στα άκρα), ενώ πίσω από τον φορ έπαιξε ο Ιάσων Παπαδημητρίου.
Στα αξιοσημείωτα του φιλικού η επανεμφάνιση του Γκενάτι Ξενοδόχοφ, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο μέρος κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιώργος Λαδάς. Για πρώτη φορά ξεκίνησε στο βασικό σχήμα ο Γεράσιμος Βουκελάτος, παίζοντας ως αριστερός μεσοεπιθετικός.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως για τρίτο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι στον Ολυμπιακό καταλογίζεται πέναλτι εις βάρος του (τέσσερα πέναλτι σε τρία φιλικά σφύριξαν οι διαιτητές κατά των «ερυθρολεύκων»). Συνολικά τα πέναλτι φέτος στα φιλικά εις βάρος του Ολυμπιακού είναι πέντε, καθώς άλλο ένα πέναλτι είχε σφυριχθεί υπέρ του Αστέρα στην Τρίπολη.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ωστόσο, δηλώνει ευχαριστημένος από την αγωνιστικότητα των παικτών του, οι οποίοι είναι μαχητές μέσα στο γήπεδο, παίζουν με πάθος και σιγά-σιγά γίνονται ομάδα. Ο χρόνος κυλά υπέρ του Ολυμπιακού και μέχρι τις 7 Νοεμβρίου που θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούμτπολ Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι έτοιμοι να ριχθούν στη «μάχη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις