Ξεμπούκωσε στο 2ο ημίχρονο ο Γ.Σ.Α. 3-0 τις Μικροθήβες

Τέσσερα στα τέσσερα για την ομάδα του Λ. Καλογήρου που ουσιαστικά κατάφερε να φτάσει στην νίκη με σκορ 3-0 σημειώνοντας όλα τα τέρματα στο β’ μέρος μιας και στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο δεν κατάφεραν να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων και απειλούσαν με μακρινά σουτ κυρίως. Σκόρερ οι Ν. Βούλγαρης (54′), Κρανάς (75′), Π. Βούλγαρης (80′).

Στο πρώτο μέρος τις προσπάθειες των δύο ομάδων σφράγισε το στείρο 0-0 με την ομάδα του Γυμναστικού να έχει την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων που είχαν συνοχή στις γραμμές τους και ακολουθούσαν κατά γράμμα το πλάνο που είχαν θέσει εξ’ αρχής. Όσον αφορά τις ευκαιρίες που καταγράφηκαν στο καλεντάρι της αναμέτρησης για το πρώτο μέρος, ανήκαν όλες εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα του Γυμναστικού όμως ήταν όλες εκτός περιοχής με σουτ που επιχειρούσαν μιας και όλοι οι διάδρομοι ήταν κλειστεί προς τα καρέ του Ζαγκαβιέρου. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε πριν την συμπλήρωση του δεκαλέπτου με τον Κυριάκο στο 7′ συγκεκριμένα να επιχειρεί το σουτ από το ύψος του ημικύκλιου όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετου του Ζαγκαβιέρου. Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του αμυντικού των γηπεδούχων στο 17′, ενώ στο 29′ είχαμε την κορυφαία ευκαιρία με τον Μαλισσόβα να σημαδεύει το οριζόντιο του Ζαγκαβιέρου και πάλι εκτός περιοχής.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λ. Καλογήρου έριξε στον αγωνιστικό χώρο, στην θέση του Μπίνα τον Γ. Αντζούρη με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του και να μπορέσει με αυτόν τον τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα των φιλοξενουμένων.
1-0 στο 54′ με τον Ν. Βούλγαρη.

Τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν νωρίς στο γκολ και συγκεκριμένα με τον Ν. Βούλγαρη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και με πλάσε να δίνει κεφάλι στο σκορ στην ομάδα του στο 54′. Οι γηπεδούχοι έψαχναν ακόμη ένα τέρμα που θα σιγούρευε την νίκη, όμως έβλεπαν όλες του οι προσπάθειες να σταματούν πάνω στον εκπληκτικό Ζαγκαβιέρο που αν και αγωνίστηκε αναγκαστικά ως τερματοφύλακας ήταν σαν να γνώριζε την θέση πολύ καλά. Έπειτα από την επίτευξη του 1-0 οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία να ανεβάσουν κι’ άλλο το δείκτη του σκορ, όταν στο 63′ αρχικά ο Π. Βούλγαρης, έκανε την ατομική ενέργεια, κέρδισε μέτρα φτάνοντας έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων, όμως στο σουτ που πραγματοποίησε είδε να σταματά ο Ζαγκαβιέρος στην δεξιά γωνιά του, με μοναδικό όφελος ένα κόρνερ. Στην εκτέλεση του οποίου ο Κυριάκος σε δύο χρόνους δε κατάφερε να κερδίσει και πάλι τον τερματοφύλακα των Μικροθηβών αρχικά με κεφαλιά και εν συνεχεία στο ριμπάουντ που πήρε με προβολή βλέποντας και πάλι την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Δύο γκολ σε 5′ και άγχος τέλος για Γυμναστικό

Οι γηπεδούχοι τελικά βρήκαν αυτό που έψαχναν, ένα δεύτερο τέρμα με το οποίο θα έδιωχναν το οποιοδήποτε άγχος, καθώς στο ποδόσφαιρο μέσα σε μια στιγμή μπορούν όλα να ανατραπούν και στο 75′ αρχικά ο Κρανας με σουτ εντός περιοχής θα νικήσει τον Ζαγκαβιέρο κάνοντας το 2-0 και στο 80′ ο Π. Βούλγαρης θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

Συνθέσεις:
Γ.Σ. Αλμυρού (Λ. Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Παυλίδης, Πλαβός, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Κρανάς (76′ Ράπτης), Μαλισσόβας, Μπίνας (46′ Αντζούρης), Π. Βούλγαρης, Ν. Βούλγαρης (61′ Χειλάς).
Μικροθήβες (Χρ. Αναγνώστου): Ζαγκαβιέρος, Διαμαντένιας, Σκοτεινός , Κουφαλιδάκης, Ζιούλης (50′ Χορτιαργιάς), Καρατζόγλου, Ρομάριο (76 Αναγνώστου), Γκαμαλιάς, Πελεγκρίνης, Λανάι, Θ. Βαλκανιώτης(61′ Παπαδάκης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις