Ταπείνωσε με 2-0 τον Αιγινιακό ο Ρήγας

Νίκη τεραστίων διαστάσεων πέτυχε σήμερα ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του Αιγινιακού. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου για τη 13η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 15:00. Τα δύο γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν ο Γκάγκας στο 11΄ και ο Κορέτα στο 85΄.

Μπορεί ο Ρήγας Φεραίος να μην είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος του, όμως αμύνθηκε σωστά καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και να τις μετουσιώσει σε γκολ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για ακόμη μία αγωνιστική, χρέη προπονητή ανέλαβαν οι Χρήστος Σπαθής και Γιώργος Χατζής, λόγω της απουσίας του Λάκη Μπακάλη.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Πώς παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος
Ο Κεφαλάς πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας και Σπαθής. Αμυντικά χαφ ήταν οι Χατζής και Ζενούνι, ενώ ο Γκίκας είχε ρόλο δεκαριού. Στη δεξιά πλευρά τοποθετήθηκε ο Γεωργατζής, ενώ την αριστερή ο Τσίπης, με τον Κορέτα να είναι μοναδικός προωθημένος των γηπεδούχων.

Προηγήθηκαν με τον Γκάγκα οι κυανόλευκοι
Στο 6΄ ο Καρακατσάνης, λίγο πριν γίνει απειλητικός για την εστία του Κεφαλά, αφοπλίστηκε από τον Βουραζέρη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρήγας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σπαθής εκτέλεσε το φάουλ με τον Γκάγκα να νικά όλους τους αντίπαλους αμυντικούς στον αέρα και με εξαιρετική κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-0. Στο 41΄ ο Τσίπης έβγαλε στον Γκάγκα, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, ο Τσίπης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή του Αιγινιακού, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

Ο Κορέτα «σφράγισε» τη σπουδαία νίκη του Ρήγα
Στο 58΄ ο Χατζής έβγαλε τη μπαλιά στον Γκίκα, ο τελευταίος δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Καρακατσάνη έφυγε εκτός εστίας. Στο 77΄ την Κεφαλιά του Γουέλκαμ μπλόκαρε ο Κεφαλάς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρηγάς έφτασε κοντά στο να κλειδώσει τη νίκη. Ο Σέττος έβγαλε το Γουτούλη τετ α τετ με τον Τόλιο, αλλά το σουτ του μέσου των «κυανόλευκων», απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Αυτό που δεν κατάφερε η ομάδα του Βελεστίνου στο 79΄, το πέτυχε στο 85΄. Ο Γεργατζής πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Σέττο, ο οποίος αφού πρώτα πέρασε τον αντίπαλο αμυντικό, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή του Τόλιου, βγάζοντας στη συνέχεια παράλληλη μπαλιά στον Κορέτα, που έκανε από κοντά το 2-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Γκούρτσας προσπάθησε με κεφαλιά να μειώσει, αλλά ο πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι Κεφαλάς μπλόκαρε.

Σκόρερ: Γκάγκας 11΄, Κορέτα 85΄
Κίτρινες: Χατζής, Κεφαλάς – Δήμου, Μουταφτσίσκι, Λιόλιος
Διαιτητής: Λυμπούδης Α. (Μακεδονίας)
Α΄ Βοηθός: Νατσιόπουλος Δ. (Μακεδονίας)
Β΄ Βοηθός: Νικολαϊδης Κ. (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Αραμπόπουλος Δ. (Φθιώτιδας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Χατζής (88΄ Πάσχος), Τσίπης (74΄ Γουτούλης), Κορέτα, Ζενούνι, Γκίκας (68΄ Σέττος)
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Αραμπατζής, Λιόλιος, Μουταφτσίσκι, Δήμου, Σαββίδης (63΄ Αντωνιάδης), Καρακατσάνης, Ζούρκος, Γκούρτσας, Ντιτάκ (75΄ Δερμιτζόγλου), Κουτσοσπύρος (63΄ Γουέλκαμ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις