Ν. Τσεκούρας: Μόνο από το κακό στο χειρότερο δεν πηγαίνει ο Ολυμπιακός Β.

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στις εκλογές του του συλλόγου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο.

Σχολίασε την επιστολή που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου, Βασίλη Ζαχείλα, σχετικά με τις εκλογές στον Ολυμπιακό και τα όσα ανέφερε σ’ αυτήν, ενώ τόνισε πως «αν ο κ. Ζαχείλας επιθυμεί να εμπλακεί στα διοικητικά του Ερασιτέχνη, καλό είναι να έρθει στη γενική συνέλευση και να μιλήσει. Εάν εκλεγεί, θα τον στηρίξουμε. Θέλουμε ανθρώπους κοντά μας με νέες ιδέες». Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Τσεκούρας.

«Ο πλήρης διοικητικός απολογισμός θα γίνει στη γενική συνέλευση, όπως ορίζει το καταστατικό. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν είναι απερχόμενη, η θητεία της λήγει κανονικά στις 7/11. Κάνουμε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, όπως ορίζει το καταστατικό και για τέταρτη φορά γίνονται εκλογές τον Νοέμβριο.

Για την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος, να ενημερώσουμε τον κόσμο, πως εμείς είμαστε το μητρικό σωματείο, συνεργαζόμαστε με την ΠΑΕ και διαφυλάττουμε το όνομα του Ολυμπιακού, όπως κάνουμε διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια. Από την περίοδο 2011-2012, όταν η ομάδα δεν αγωνίστηκε πουθενά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, όταν αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καταχρεωμένη και τον Δεκέμβριο του 2017, όταν εγκατέλειψε την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού ο κ. Μποτσιβάλης, αναλάβαμε τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ομάδα επανήλθε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς χρέη και αφαίρεση βαθμών.

Άραγε, πώς ο Ολυμπιακός Βόλου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο; Ήταν καλύτερη η κατάσταση τότε, σε σχέση με τα τελευταία χρόνια; Το να λέμε ότι ο Ολυμπιακός πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο είναι υπερβολή…»

«Πού είναι η συρρίκνωση και η καθίζηση;»
«Για τη συρρίκνωση του σωματείου θα ήθελα επιγραμματικά να πω κάποια πράγματα. Βέβαια, ο κ. Ζαχείλας μπορεί να μη γνωρίζει ορισμένες καταστάσεις, γιατί έγινε μέλος του συλλόγου το 2017.

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ ήταν στην τοπική κατηγορία. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ ήταν στην Α’ Εθνική και κατά επιλογή μας δεν αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες, γιατί έχουν κοπεί όλες οι επιχορηγήσεις από τις ομοσπονδίες. Χρειάζονταν 90.000 ευρώ το χρόνο για να λειτουργήσει το τμήμα και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, με νέα παιδιά. Έχουμε δημιουργήσει μία καταπληκτική ομάδα νεανίδων και σε λίγα χρόνια θα επανέλθουμε στις μεγάλες κατηγορίες.

Το τμήμα της κολύμβησης είχε πολύ λίγα παιδιά και δεν διέθετε αγωνιστική ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 130 αθλητές, με πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις, τελευταία, με την Ελευθερία Στάμου.

Δημιουργήσαμε νέα τμήματα βόλεϊ γυναικών, πάλης και τζούντο. Στην ακαδημία ποδοσφαίρου τα παιδιά δεν είναι 40, όπως τόνισε ο κ. Ζαχείλας, αλλά 132. Μάλιστα, εστάλη κατάσταση του μητρώου αθλητών στη ΓΓΑ. Πού είναι η θλιβερή πραγματικότητα; Πού είναι η συρρίκνωση; Πού είναι η καθίζηση και η τραγική εξέλιξη; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω…»

«Πού είναι τα 70 μέλη που θα εγγράφονταν;»
«Μίλησε για διχόνοια και διχασμό. Διέκριναν τα μέλη του συλλόγου σε όλες τις γενικές συνελεύσεις, ότι υπάρχει διχασμός; Σε όλες τις γενικές συνελεύσεις οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Πέντε μέρες πριν τη γενική συνέλευση ανακάλυψαν προβλήματα;

Ανέφερε, ότι χρησιμοποιούμε τον Ολυμπιακό για πολιτικούς σκοπούς. Μάλλον ο κ. Ζαχείλας χρησιμοποίησε τον Ολυμπιακό Βόλου για πολιτικούς σκοπούς. Γιατί με τις ψήφους των φιλάθλων του Ολυμπιακού εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Για τους οικονομικούς σκοπούς καλό θα είναι να μας διευκρινίσει ακριβώς τι εννοεί. Μήπως αμειβόμαστε από το σωματείο και δεν το γνωρίζουμε; Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. όχι μόνο δεν αμείβονται, αλλά όταν χρειαστεί συμβάλουν και οικονομικά. Για να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας.

Αλλά αν εννοεί κάτι πονηρό – που είναι και μηνύσιμο – καλό θα είναι, αν έχει κάποια στοιχεία, να τα καταθέσει. Και να μην κάνει ανεύθυνες αναφορές και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Για τις μεθοδεύσεις, επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα, ανέφερε ότι δεν επιτρέπουμε σε άτομα να πλησιάσουν το σύλλογο. Περί τα τέλη Ιουλίου δέχθηκα μία συνάντηση στο γραφείο μου και μου αναφέρθηκε ότι υπάρχουν κάποια άτομα που ενδιαφέρονται να μπουν στη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ως όφειλα, ενημέρωσα το διοικητικό συμβούλιο και απαντήσαμε ότι οι διαδικασίες είναι ανοιχτές. Ο Ολυμπιακός είναι ένας δημοκρατικός οργανισμός, μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα και να αποφασίσουν τα μέλη μας ποιοι είναι άξιοι να διοικήσουν το σύλλογο.

Τον Σεπτέμβριο έγινε μία ακόμη συνάντηση. Είπαμε ότι αν υπάρχουν κάποια άτομα που θέλουν να εγγραφούν στο σύλλογο, ως μέλη, μπορούν να έρθουν μέχρι την Τετάρτη, που δημοσιεύσαμε την προκήρυξη της γενικής συνέλευσης. Δεν είχε έρθει στα γραφεία ούτε μία αίτηση.

Χθες ακούσαμε ότι ο κ. Ζαχείλας έχει στα χέρια του 70 αιτήσεις και τα χρήματα από τα άτομα που επιθυμούν να εγγραφούν μέλη στον Ολυμπιακό. Πότε περιμένουν να φέρουν τις αιτήσεις; Που ήταν όλοι αυτοί εδώ και τρεισήμισι μήνες, από τότε που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον Ολυμπιακό;

Η γενική συνέλευση είναι παράνομη, αν δεν προκηρυχθεί 10 μέρες πριν από την ημερομηνία τέλεσής της. Ήμασταν υποχρεωμένοι να προκηρύξουμε γενική συνέλευση την περασμένη Τετάρτη. Να έχουμε προσδιορίσει τον τόπο, το χρόνο, τη θεματολογία κλπ. Αναρτήσαμε τον κατάλογο των μελών, όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος. Αν θέλει ο κ. Ζαχείλας να φέρει 70 νέα μέλη στο σύλλογο μπορεί και σήμερα να το κάνει, φέρνοντας τις αιτήσεις στον γραμματέα του Ερασιτέχνη και δίνοντας τα χρήματα στον ταμία του συλλόγου. Εμείς θα παραδώσουμε τις αιτήσεις στη νέα διοίκηση, να τις εξετάσει και να τους εγγράψει, ως νέα μέλη. Να διευκρινίσω εδώ, ότι αυτά τα υποψήφια μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στη γενική συνέλευση.

Η μαζική εγγραφή μελών λίγες μέρες πριν τις εκλογές μόνο ύποπτη είναι. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όλα αυτά τα άτομα δεν ήρθαν το προηγούμενο διάστημα να εγγραφούν, ως μέλη του συλλόγου και το κάνουν τώρα. Δηλαδή, αν ο κ. Ζαχείλας δεν εκλεγεί πρόεδρος, αυτά τα 70 άτομα δεν θα έρθουν να εγγραφούν ως μέλη του Ολυμπιακού; Θέλουμε τη συνεργασία και τη συνένωση, καθώς και νέους ανθρώπους στη διοίκηση, αλλά όχι όμως να παρανομήσουμε.

Για την συρρίκνωση των μελών που αναφέρει ο κ. Ζαχείλας, έχω να πω τα εξής: Εκλογές, Ιούλιος 2009. Ψήφισαν 67 άτομα. Το 2010, συμπληρωματικές εκλογές, ψήφισαν 20 άτομα. Στις 16 Μαΐου 2011 ψήφισαν 55 άτομα. Τον Ιούλιο του 2012, όταν ανέλαβα εγώ πρόεδρος, ψήφισαν 80 άτομα. Στις 8/11 του 2017, στις  τελευταίες εκλογές, από τα 231 ταμειακώς τακτοποιημένα άτομα ψήφισαν 169. Αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένα μέλη στο σύλλογο είναι 440 άτομα. Αν αυτό λέγεται συρρίκνωση του σωματείου, μάλλον ο κ. Ζαχείλας χρειάζεται φροντιστήριο στα μαθηματικά.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός συσπείρωσαν περισσότερο τον κόσμο.

Για μία ακόμα φορά έγινε αναφορά στο γήπεδο της Άλλης Μεριάς. Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν δόθηκε στον Τσεκούρα, αλλά στη νεολαία της πόλης και στα παιδιά του Ολυμπιακού για να γυμνάζονται. Αναμορφώθηκε η περιοχή και έγινε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Όλοι τρέξαμε και καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό στολίδι, το οποίο το συντηρούμε μόνοι μας. Αν στις επόμενες εκλογές είναι και πάλι δήμαρχος ο κ. Μπέος και θελήσει να το πάρει, δεν θα κάνει κακό στον Τσεκούρα, αλλά στα παιδιά και στη νεολαία. Πιστεύω, όμως, ότι ο δήμαρχος δεν θα το πράξει.

«Θέλουμε ανθρώπους κοντά μας με νέες ιδέες»
Αν ο κ. Ζαχείλας επιθυμεί να εμπλακεί στα διοικητικά του Ερασιτέχνη καλό είναι να έρθει στη γενική συνέλευση και να μιλήσει. Εάν εκλεγεί, θα τον στηρίξουμε. Θέλουμε ανθρώπους κοντά μας με νέες ιδέες.

Έχει όρεξη για δουλειά και προσβάσεις στα κέντρα εξουσίας, όπως είπε.  Άλλωστε, μας ενώνει όλους η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό. Εγώ, πάντως, από την πλευρά μου θα είμαι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος και δεν μπορεί να με εμποδίσει κανείς.

Τελειώνοντας, θέλω να κάνω πρόσκληση στο Βασίλη Ζαχείλα να έρθει μαζί μας, αλλά δεν μπορώ να του υποσχεθώ τη θέση του προέδρου. Αυτό θα το αποφασίσουν τα μέλη του συλλόγου.

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω πως ο Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε πλήρη φάκελο στη ΓΓΑ για να εγγραφούν στο μητρώο και τα επτά τμήματα που διατηρεί ο σύλλογος. Οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο γενικό γραμματέα του συλλόγου, Δημήτρη Μουρτζίνο και στον ταμία Δημήτρη Πέγιο, οι οποίοι σε συνεργασία με τους εφόρους των τμημάτων, έφεραν εις πέρας ένα τεράστιο, λόγω γραφειοκρατίας, έργο».