Νίκησε τον Άρη κι έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Πρώτος μάγκας στη Θεσσαλονίκη ο Μπουχαλάκης!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον διεθνή άσο, που ξετύλιξε πρόωρα το δώρο του (γιορτάζει τη Δευτέρα), ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και έμεινε μόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Και τα δύο γκολ πέτυχε ο 27χρονος χαφ. Το 1-0 έγινε στο 29’ με προβολή σε εκτέλεση φάουλ του 28χρονου άσου που έπιασε στον ύπνο την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, ενώ στο 47’ τέλειωσε ιδανικά με το αριστερό με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής. Μείωσε ο Μπερτόγλιο στο 74’, αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν με ισοφάριση οι Πειραιώτες, που για δεύτερο σερί ματς βάζουν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο μέρος.

Στους 22 βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι», στους 19 έμειναν οι γηπεδούχοι, που γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα και θα πέσουν στην τρίτη θέση, εφόσον ο ΠΑΟΚ (που θα έχει ματς περισσότερο) νικήσει την Κυριακή τον Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός μαζί με τον «δικέφαλο του Βορρά» είναι πλέον οι μοναδικές αλώβητες ομάδες στο πρωτάθλημα.

Πήρε νέα ευκαιρία, δίχως και πάλι να την εξαργυρώσει ο Λοβέρα, ο οποίος βρέθηκε στο βασικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 63ο λεπτό από τον Μαρτίνς.

Το ματς
Εντελώς αναγνωριστικό, κακό σε ρυθμό και παράλληλα φτωχό σε φάσεις ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν. Σε αυτό, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ξεκίνησαν με γεμάτο κέντρο, αφού αμφότερες είχαν τριάδα στα χαφ, με αποτέλεσμα να υπάρξει… συγχρωτισμός στο σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου.

Με το μπάσιμο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε την παρθενική του τελική, που συνδυάστηκε με την πρώτη του καλή στιγμή, αφού ο Ελ Αραμπί βρήκε κάπως ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, ελίχθηκε ωραία, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σιαμπάνη. Με τον Φορτούνη να είναι μόνος του αριστερά. Δεν πέρασε πολύς χρόνος για να βρει δεύτερη φάση η ομάδα του Πειραιά, που άγγιξε το 0-1 στο 16’, στην καλύτερή του στιγμή στο α’ μέρος, πέραν του γκολ. Ο Ελ Αραμπί μοίρασε εξαιρετικά για τον Φορτούνη που ελίχθηκε ανάμεσα σε Μπεναλουάν και Σούντγκρεν, προτού στείλει την μπάλα λίγο έξω.

Ο δρόμος για τη νίκη του Ολυμπιακού άνοιξε στο 29’. Όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα, με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα να αδρανεί, προτού ο Μπουχαλάκης κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι για το 0-1. Ο Άρης σταδιακά ανοίχτηκε, αλλά οι προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Ο Ματέο Γκαρσία είχε την καλύτερη στο 34’, αλλά με πολυκοσμία μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να βρει εστία, ενώ στο 42’ σε σουτ με καλές προϋποθέσεις, έστειλε την μπάλα ψηλά.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεμάτο τους κέντρο (εν αντιθέσει με τον Άρη) από ένα σημείο και μετά, αφού, έχοντας ως όπλο το προβάδισμα, «έστειλαν» τους γηπεδούχους να φτιάξουν παιχνίδι στο άξονα. Ώστε να μην εκμεταλλευτούν την ποιότητα που διαθέτουν με Γκαρσία και Γκάμα. Βραχυκυκλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του Μάντζιου.

Το δεύτερο ημίχρονο είναι, ως γνωστόν, το καλύτερο του Ολυμπιακού, που φρόντισε ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη στο ξεκίνημά του. Αφού σε νέα συνεργασία Φορτούνη με Μπουχαλάκη, ο πρώτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Λοβέρα δεν μπήκε στη φάση και ο διεθνής μέσος, με ωραίο κοντρόλ και ακόμη καλύτερο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σιαμπάνη.

Το παιχνίδι… έσβησε κάπως, αφού αφενός ο Άρης ψαχνόταν κι αφετέρου οι Πειραιώτες με μαξιλαράκι δύο γκολ, είχαν προτεραιότητα να προστατέψουν το υπέρ τους 2-0. Πλέον, η κατάσταση είχε υπεραπλουστευτεί για τους «ερυθρόλευκους» και ο Μάντζιος προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα, ανακατεύοντας την τράπουλα. Κάνοντας αλλαγή έναν από τους πιο ποιοτικούς του παίκτες (Ματέο Γκαρσία) στο 57’. Χρειαζόταν μια… σπίθα ώστε να ανάψει και πάλι το ματς και την έβαλε ο Μπερτόγλιο στο 74’ με πλασέ από κοντά σε γύρισμα του Σίλβα από τα αριστερά, που έκανε τη μισή και παραπάνω δουλειά στο γκολ. Σε μια φάση που πήραν μέρος και οι τρεις αλλαγές του Μάντζιου, συμμετείχε και ο Λόπεθ.

Ο Άρης έστω και αργά ξύπνησε, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν «κλείδωσε» τη νίκη, αφού ο Ελ Αραμπί στο 81’ επέλεξε και πάλι να τελειώσει μόνο του τη φάση, με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο 90’ η εξαιρετική κίνηση του Βρουσάι που πέρασε τέσσερις αντιπάλους, δεν είχε αντίκρισμα. Διότι δεν πήρε ούτε το κόρνερ. Ο Άρης βγήκε μπροστά στο τέλος, η ομάδα του Μαρτίνς κλείστηκε πίσω και εν τέλει έφυγε… ατσαλάκωτη από το γήπεδο.

Οι συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Ματίγια, Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (57’ Σίλβα), Μάνος (57’ Λόπεθ)

Στον πάγκο έμειναν: Κουέστα, Δεληζήσης, Μαντσίνι, Κάτσε, Μπαγκαλιάνης

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (90+11’ Πέπε), Καμαρά, Φορτούνης (83’ Βρουσάι), Λοβέρα (63’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς)

Στον πάγκο έμειναν: Κρίστινσον, Σουντανί, Τιάγκο Σίλβα, Ντρέγκερ, Μπα

Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Βοηθοί: Γκόραν Πατάκι – Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
VAR: Ντάριο Μπελ (Κροατία) AVAR: Πολυχρόνης Κωσταρας (Αιτωλ/νίας)
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις