«Ενάντια στον κανονισμό η πληρωμή συμβολαίων μέσω solidarity»

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη, Γιώργος Τουτζάρης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρόταση του ΟΦΗ ώστε κάποια από τα χρήματα μέσω του solidarity, που μοιράστηκαν από την UEFA, να πάει στους αθλητές των ομάδων της Super League 2.

«Είναι μία πρόταση προς την σωστή κατεύθυνση από την άποψη ότι, ειδικά, αυτή την περίοδο, ζητούμε αλληλεγγύη. Υπάρχουν αντιδράσεις για την διατύπωση σε πρώτο χρόνο και θα έλεγα ότι είναι μία ανεφάρμοστη πρόταση, παρότι έχει καλή πρόθεση. Όπως είναι διατυπωμένη, αναφέρει ότι θα βάλουν εγγυητή τον ΠΣΑΤ. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε αυτή την λογική, θεωρώ δικαίως οι άνθρωποι που ακούν αυτό τον όρο να αισθάνονται αδικημένοι για την εγγύηση που ζητάει η ΠΑΕ ΟΦΗ. Θα ήταν προτιμότερο να πουν θέλουμε να συνδράμουμε και δίνουμε απευθείας τα χρήματα στον ΠΣΑΤ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε ποιον κλάδο δεν υπάρχουν φερέγγυοι και αφερέγγυοι; Να εξηγήσω κάτι. Τα χρήματα του solidarity δίνονται από ένα πακέτο που παρακρατείται από ομάδες του Champions και του Europa League, σε συλλόγους που διατηρούν ακαδημίες και αναπτυξιακές ομάδες στην πρώτη κατηγορία και αν θέλει η Ομοσπονδία δίνονται και σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Εμείς τα δικαιούμαστε ούτως ή άλλως αυτά τα χρήματα. Ο κανονισμός έλεγε ότι δεν τα παίρνουν οι ομάδες που έχουν μπει στο Champions League και στο Europa League. Φέτος αποφασίστηκε να τα πάρουν όλοι. Είναι ανεφάρμοστη αυτή η πρόταση. Απαγορεύεται να δοθεί απ’ αυτό κονδύλι για πληρωμές συμβολαίων. Είναι ενάντια στον κανονισμό. Αλληλεγγύη δεν θέλουν μόνο οι ποδοσφαιριστές, για να παίξουν αυτοί χρειάζονται και οι προπονητές. Θα πρέπει να ισχύει και γι’ αυτούς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις