Πάπας Φραγκίσκος για Μαραντόνα: «Ήταν ποιητής μέσα στο γήπεδο, αδύναμος έξω από αυτό»

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκθείασε τον ομοεθνή του Ντιέγκο Μαραντόνα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport».
«Φτωχότερο» έγινε το ποδόσφαιρο με τον θάνατο του «Θεού» της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα στις 25 Νοεμβρίου.

«Μέσα στο γήπεδο ήταν ένας ποιητής, ένας σπουδαίος πρωταθλητής που έδωσε χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους στην Αργεντινή και στη Νάπολι. Αλλά ήταν επίσης ένας πολύ αδύναμος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport».

Μάλιστα, θυμήθηκε και μια προσωπική εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, το απόλυτο ποδοσφαιρικό αριστούργημα του Ντιεγκίτο.

«Βρισκόμουν στην Φρανκφούρτη, σε μια δύσκολη εποχή για εμένα, μελετούσα την γλώσσα και μάζευα υλικό για την διδακτορική διατριβή μου. Δεν μπόρεσα να δω τον τελικό του Μουντιάλ και έμαθα την επόμενη μέρα τη νίκη της Αργεντινής επί της Γερμανίας, όταν μια κοπέλα από την Ιαπωνία έγραψε στον πίνακα «Ζήτω η Αργεντινή», στη διάρκεια του μαθήματος γερμανικών» θυμήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας πως «για εμένα ήταν η νίκη της μοναξιάς, γιατί δεν είχα κανέναν με τον οποίο να μοιραστώ την χαρά εκείνης της αθλητικής νίκης».

Ο ίσως μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1986 με την Αργεντινή, ενώ είχε οδηγήσει την ομάδα της Νάπολι στην κορυφή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις