Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ.: Το ματς της χρονιάς στην Αγγλία

Η φετινή Premier League αποδεικνύεται η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τους οπαδούς να απουσιάζουν από τα γήπεδα και το πρόγραμμα να είναι πιο απαιτητικό από ποτέ. Είναι τόσο απρόβλεπτη, που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ βρίσκεται στην κορυφή έπειτα από 17 αγωνιστικές για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13 και το τελευταίο πρωτάθλημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

«Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές. Είμαστε σε καλή κατάσταση και διψασμένοι για επιτυχίες. Οι παίκτες μου θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν σε αυτό το τεστ χαρακτήρα και ποιότητας που έρχεται», τόνισε ο Νορβηγός, που έχει καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από τα πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, την γκρίνια και τις φωνές για αλλαγή στον πάγκο έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν χάσει κανένα από τα 17 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους μετά και την τελευταία νίκη επί της Μπέρνλι με 1-0 μεσοβδόμαδα. Απειλούν, λοιπόν, με αξιώσεις το απίθανο αήττητο σερί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», που κρατάει από τον Απρίλιο του 2017 (1-3 από την Κρίσταλ Πάλας) στο πρωτάθλημα!

Η αλλαγή συστήματος, η παρουσία του Καβάνι στην κορυφή της επίθεσης, η άνοδος του Μαγκουάιρ στην άμυνα και τελευταία εκείνη του Πογκμπά, αποτελούν τα σημαντικότερα κλειδιά της επιτυχίας. Ο Γάλλος μέσος πέτυχε το μοναδικό γκολ στην τελευταία νίκη της Γιουνάιτεντ και φαίνεται ότι σκοράρει μόνο μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», όπου έχει πετύχει και τα 7 τελευταία τέρματά του στην Premier League!

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό ανάγκασε τον Γιούργκεν Κλοπ να παίξει με τους βασικούς του στο Κύπελλο, ώστε να τους βοηθήσει να βρουν ρυθμό. Το εκτός έδρας 4-1 επί της Άστον Βίλα ναι μεν δείχνει εντυπωσιακό, όμως ήρθε απέναντι στην U23 των γηπεδούχων (η πρώτη ομάδα βρίσκεται σε καραντίνα λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού), ενώ το γεγονός ότι κάποια στιγμή το σκορ ήταν 1-1 δεν τιμά καθόλου τους «κόκκινους»…

Η Λίβερπουλ, λοιπόν, δεν έχει κερδίσει κανένα από τα 3 τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, ενώ δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα 2 προηγούμενα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2018. Οι πολλές απουσίες έχουν παίξει τον ρόλο τους, με τους μέσους Χέντερσον και Φαμπίνιο να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας τελευταία, όμως τελευταία η μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται να γίνεται από την επίθεση.

Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ δεν παίζουν με τη γνωστή τους ένταση, ενώ τελικά ο τραυματισμός του Ντιόγκο Ζότα αποδείχθηκε πολύ πιο σημαντικός απ’ ό,τι περίμενε ο Γερμανός τεχνικός. Επιπρόσθετα, Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση δημιουργικά. Η Λίβερπουλ, βέβαια, δεν έχει χάσει κανένα από τα 5 τελευταία ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ εντός έδρας αυτό το σερί φτάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν επιβληθεί με 1-0, χάρη στο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ. Από τότε, μάλιστα, έχουν καταφέρει να πετύχουν μόλις ένα τέρμα στο «Άνφιλντ» με τον Λίνγκαρντ στην ήττα με 3-1 τον Δεκέμβριο του 2018.

Τίποτα δεν πρόκειται να κριθεί οριστικά από τόσο νωρίς στην Premier League, όμως σε μία σεζόν που η κούραση είναι μεγάλη, η ψυχολογία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Και το μεγαλύτερο ντέρμπι στο Νησί μπορεί να βάλει τέλος στα κορυφαία σερί εντός και εκτός έδρας. Θα μπορέσει η Γιουνάιτεντ να κάνει άλμα στη μάχη του τίτλου ή η Λίβερπουλ θα την πιάσει στην κορυφή και θα βρει τη δική της χαμένη αυτοπεποίθηση;

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις