Ο Τσιμίκας και η Λίβερπουλ κάνουν σούπερ σεζόν με βάση τους αριθμούς

Ο Κώστας Τσιμίκας στην τέταρτη σεζόν του στη Λίβερπουλ είναι στα πάνω του. Είναι σε σούπερ κατάσταση και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην άνοδό της.

Ο Τσιμίκας μετά τον τραυματισμό του Ρόμπερτσον στον ώμο έχει πάρει το χρίσμα του βασικού. Και η παρουσία του έχει φέρει τη μεγάλη αγωνιστική άνοδο της Λίβερπουλ, που πλέον είναι φέτος title contender.

Διεκδικήτρια του τίτλου δηλαδή. Ο Κλοπ φυσικά δεν το παραδέχεται: «Αν είμαστε σε αυτές τις θέσεις τον Απρίλιο, τότε θα κάνουμε κουβέντα» είπε πρόσφατα ο Γερμανός προπονητής. Λογικό.

Γνωρίζει καλά πως η φετινή Premier League είναι μάλλον από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν παίζει μόνη της. Η Λίβερπουλ δεν είναι πρώτη. Η Άρσεναλ είναι μπροστά στο +2 από τους Reds και στο +6 από τη Σίτι μετά από 15 αγώνες. Ενδιάμεσα η εκπληκτική Άστον Βίλα του Έμερι.

Υπάρχουν οι Τότεναμ, Νιουκάστλ, πάντα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κανείς ποτέ δεν μπορεί να ξεγράψει. Κάποιες δε θα καταφέρουν να πάνε έως και το τέλος για το πρωτάθλημα, αλλά η φετινή Λίγκα είναι τρομερά ανταγωνιστική.

Σε αυτή τη δύσκολη σεζόν, ο Τσιμίκας έχει ήδη καταγράψει 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με 3 ασίστ. Έχει φτάσει ήδη τα 74 με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Μόλις 7 τη σεζόν 2020-21 αλλά εκτοξεύθηκε στα 26 την επόμενη και στα 28 τη σεζόν 2022-23.

Τσιμίκας: Σούπερ σεζόν με βάση τους αριθμούς

Ο Τσιμίκας έχει κάνει ήδη 7 αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Από αυτούς στους 5 έχει ξεκινήσει. Δεν αγωνίστηκε με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, προφανώς για να είναι βασικός το Σάββατο (9/12, 14:30) με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο. Πριν τη Σέφιλντ, από τα 6 παιχνίδια που είχαν γίνει δεν είχε ξεκινήσει με τη Λούτον. Η Λίβερπουλ έκανε γκέλα.

Στα 5 που αγωνίστηκε βασικός, η ομάδα του Κλοπ είχε 4 νίκες και το 1-1 με τη Σίτι. Καθόλου άσχημα.

Η σούπερ σεζόν όμως και του Τσιμίκα και της Λίβερπουλ φανερώνεται και από τα γενικά στατιστικά. Πλέον, μετά από 15 αγώνες, η Λίβερπουλ με 34 γκολ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (τα ίδια και η Άστον Βίλα) με πρώτη τη Μάντσεστερ Σίτι με 36.

Τα 14 γκολ παθητικό κάνουν τη Λίβερπουλ να έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με την Άρσεναλ. Το ισοζύγιο επίθεσης-άμυνας (34-14) βγάζουν τη Λίβερπουλ πρώτη και καλύτερη στη διαφορά. Το goal difference είναι στο +20, καμιά ομάδα δεν έχει καλύτερο.

Από 19 Σίτι και Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις