Βελιτζέλος: «Με τέτοια παιχνίδια αποκτάς ψυχή και δύναμη»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο Κώστας Βελιτζέλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά την καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στην Πύδνα Κίτρους. «Μέσα από τέτοια παιχνίδια χτίζεις προσωπικότητα σαν ομάδα» τόνισε ο κυανόλευκος τεχνικός, καταδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της νίκης απέναντι σε μία δυνατή ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστας Βελιτζέλου:

«Σήμερα, πραγματικά ζήσαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Μέσα από τέτοια παιχνίδια χτίζεις προσωπικότητα σαν ομάδα, αποκτάς οντότητα, πιστεύεις περισσότερο στον εαυτό σου και αποκτάς ψυχή και δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια. Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ξέραμε πως η Πύδνα είναι μία πολύ καλή ομάδα και δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται (βαθμολογία). Ευτυχήσαμε να κάνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί στο δεκάλεπτο με το δοκάρι και τις 2-3 φάσεις που δημιουργήσαμε. Μέχρι το 30’ ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Όπως θέλω να είμαστε στα εντός έδρας παιχνίδια, με πάθος και θέληση. Ευτυχήσαμε να σκοράρουμε και μέχρι το 35’ περίπου ήμασταν καλοί. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς να υπάρχει τέτοια εντολή από μένα, υπήρξε μία οπισθοχώρηση της ομάδας. Καμιά φορά όμως λειτουργεί το ένστικτο των παικτών που θέλουν να κρατήσουν το σκορ.

Στην ανάπαυλα είπαμε να ηρεμήσουμε λίγο, να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να φροντίσουμε να τελειώσουμε το παιχνίδι γρηγορότερα. Στο μοναδικό κομμάτι που δεν είμαι ευχαριστημένος είναι σε κάποιες αλληλοκαλύψεις που δεν λειτούργησαν αλλά διορθώθηκαν με τις αλλαγές που κάναμε. Είχαμε όμως τις ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς, δεν το κάναμε και δώσαμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να μας απειλήσει με ισοφάριση. Είχαμε όμως το φύλακα άγγελο της εστίας μας (Παπουρτζή). Θέλω να του δώσω και δημόσια συγχαρητήρια γιατί όλο τον καιρό που είμαι εδώ δουλεύει, περιμένοντας την ευκαιρία του και πραγματικά δείχνει ότι την αξίζει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρά το εργάσιμο της ημέρας έδωσε δυναμικό παρών και σήμερα πραγματικά αισθανθήκαμε τη δύναμη που μας δίνει, ειδικά σε κάποια σημεία που η απόδοσή μας δεν είναι αυτή που πρέπει. Περάσαμε αρκετές δυσκολίες αλλά τώρα αρχίζουμε και παίρνουμε πράγματα. Ευελπιστώ σε μία ανάλογη συνέχεια. Είχα πει πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ καθοριστική τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Τα καταφέραμε στα δύο παιχνίδια, απομένει ένα που πιστεύω πως αν παρουσιαστούμε με την ίδια συγκέντρωση θα καταφέρουμε να πάρουμε πράγματα».

Για τις βελτιωμένες συνθήκες προπόνησης

«Για την αγωνιστική εικόνα σίγουρα παίζουν ρόλο οι βελτιωμένες συνθήκες προπόνησης. Γίνεται μία προσπάθεια έχουμε βρει γήπεδα με καλύτερες συνθήκες και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Για τις μεταγραφές

«Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή μέχρι και το παιχνίδι της Κυριακής έχω αυτούς και μόνο αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Θα ψαχτώ πολύ ενεργά από τη Δευτέρα και μετά. Όπως όλες οι ομάδες του κόσμου θέλουν ενίσχυση, έτσι κι εμείς θα προχωρήσουμε σε προσεγμένες κινήσεις ώστε να ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις με κάποια στοιχεία που θέλω εγώ και να έχουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις