Στο «Καραϊσκάκη» θα γίνει το Άρσεναλ-Μπενφίκα-Τι προβλέπει η συμφωνία ομάδων, UEFA, Ολυμπιακού

Ο επαναληπτικός αγώνας Άρσεναλ-Μπενφίκα για τους «32» του Europa League, ορίστηκε να διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και πλέον είναι δεδομένο ότι το πιο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο της χώρας μας θα φιλοξενήσει δύο σπουδαίες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κατ’ αρχάς έχει αξία να αναφέρουμε ότι η πρώτη ομάδα που απευθύνθηκε στον Ολυμπιακό, για να χρησιμοποιήσει το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν η Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι έκαναν επίσημο αίτημα προ ημερών να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο του Ολυμπιακού ως έδρα τους στο πρώτο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί, καθώς την ίδια ημέρα (18/02) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αϊντχόφεν. Τελικά η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στη Ρώμη.

Μετά τους «Αετούς», η διοίκηση της Άρσεναλ ήρθε σε επικοινωνία με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού και ζήτησε το γήπεδο. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν αμέσως θετική, μετά από απόφαση του ιδιοκτητή τους, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο, για να οριστικοποιηθεί ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί το παιχνίδι στο φαληρικό γήπεδο, χρειάστηκε να ξεπεραστεί η απαραίτητη γραφειοκρατία, λόγω κορονοϊού.

Μάλιστα, αν και η συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ήταν άμεση, χρειάστηκε να περάσουν 2-3 ημέρες, έως ότου γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους συλλόγους, την UEFA και τον Ολυμπιακό, για να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Τελικά τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, οι σχετικές άδειες δόθηκαν και έτσι Άρσεναλ και Μπενφίκα θα αναμετρηθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 25 του μήνα. Με την Ελλάδα να επιλέγεται για πρώτη φορά ως χώρα διεξαγωγής τόσο μεγάλων αγώνων σε συλλογικό επίπεδο.

Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί είναι ότι η αναμέτρηση δεν θα έχει καμία διαφορά οργανωτικά, σε σχέση με το παιχνίδι Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν, που θα διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Και αυτό είναι απολύτως συμφωνημένο από όλες τις πλευρές. Όπως και όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Για παράδειγμα, τόσο η Άρσεναλ όσο και η Μπενφίκα θα έρθουν στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ και με περιορισμένο αριθμό επιβατών. Θα έχουν κάνει δύο ελέγχους εντός 24ώρου, πριν μπουν στην Ελλάδα. Θα μείνουν σε ξενοδοχείο απομονωμένοι και μακριά από αχρείαστες επαφές. Όλα σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA, αλλά και σύμφωνα με όσα απαιτούν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις