Σούπερ Λιγκ: Τα βλέμματα σε Λεωφόρο και Αλκαζάρ

Ιδιαίτερο είναι το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ (19.30 Novasports 1), για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, με τις δύο ομάδες να θέλουν τους τρεις βαθμούς, μετά τα στραβοπατήματα που είχαν την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ενώ η ΑΕΚ παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες των Σένγκεφλεντ, Πούγγουρα, Καρλίτος και Αλεξανδροπούλου.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Εκτός είναι οι Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκης και Τσιγκρίνσκι.
Τις δύο ομάδες χωρίζουν τρεις βαθμοί και οι «πράσινοι» σε περίπτωση νίκης θα «πιάσουν» τους «κίτρινους» στη βαθμολογία.
Εκτός από το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ στη Λεωφόρο, σήμερα Κυριακή διεξάγονται άλλα τρία παιχνίδια για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης θα επιδιώξει στις 15.00 να προσθέσει άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του. Υποδέχεται τον Ατρόμητο και είναι το φαβορί. Οι «κίτρινοι» απέσπασαν σημαντική ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό (1-1) και έγιναν η πρώτη ομάδα που έφυγε με αποτέλεσμα από την έδρα των «ερυθρολεύκων». Επιστρέφουν οι Μπρούνο Γκάμα και Ματίγια, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.
Μόλις μία νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια μέτρα ο Ατρόμητος (τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες), ο οποίος προέρχεται από το εντός έδρας ισόπαλο 1-1 με την ουραγό ΑΕΛ. Αξίζει να σημειώσουμε, πως η ομάδα του Περιστερίου είναι αήττητη σε έξι σερί στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη, μετρώντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Σόλομον, ενώ εξέτισε την ποινή του ο στόπερ Γούτας.
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι είναι αυτό που διεξάγεται στο Αλκαζάρ στις 17.15. Θα αναμετρηθούν ΑΕΛ και Παναιτωλικός, δύο ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Σχεδόν καταδικαστική ήταν η εντός έδρας ήττα της Λάρισας από τη Λαμία και το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι «τελικός». Αμφίβολος για τους «βυσσινί» ο στόπερ Μαξιμένκο.
Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του πέτυχε τεράστια νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, έστω και αν το 1-0 είναι πλασματικό. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, είχε κορυφαίο τον τερματοφύλακα Μέλισσα. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο, μετά από οκτώ αγωνιστικές για τους Αγρινιώτες. Ο Παναιτωλικός με 17 βαθμούς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης, ενώ η ΑΕΛ είναι ουραγός με 10 βαθμούς.
Στη Λαμία στις 17.15 η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, σ’ ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μετά το μεγάλο «διπλό» στο ντέρμπι της ουράς με τη Λάρισα, η Λαμία βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κράτησε το μηδέν στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ εξέτισε την ποινή του ο Ρόμανιτς.
Πολύ σημαντική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον ΟΦΗ με 1-0, που τον διατήρησε στο +7από την επικίνδυνη ζώνη, επιβεβαιώνοντας το καλό του μομέντουμ. Εξέτισε την ποινή του ο αμυντικός Κάργας και επιστρέφει.
Αύριο Δευτέρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής, με τον Βόλο να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:
Κυριακή 28/2
15.00 Άρης-Ατρόμητος
17.15 ΑΕΛ-Παναιτωλικός
17.15 Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα
19.30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Δευτέρα 1/3
19.30 Βόλος-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις