«Διπλό» με Κλάους για τον Απόλλωνα Λάρισας (video)

Ο Απόλλων Λάρισας έκανε την έκπληξη και υποχρέωσε τον Διαγόρα στην πρώτη εντός έδρας ήττα του μετά από 14 μήνες.

Σεφτέ στις εκτός έδρας νίκες έκανε το Σάββατο (13/03) ο Απόλλων Λάρισας. Οι Θεσσαλοί βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα μακριά από το γήπεδό τους έπειτα από 592 αγωνιστικά λεπτά και υποχρέωσαν τον Διαγόρα στην πρώτη εντός έδρας ήττα του (1-0) μετά από 14 μήνες!

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για την ομάδα της Λάρισας και πισωγύρισμα για τους Κυανέρυθρους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την 6η διαδοχική νίκη τους. Ωστόσο, βρίσκονται στην 3η θέση και το αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί να μετριάσει την εξαιρετική πορεία τους στη Super League 2.

Οι Θεσσαλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αυτό που κράτησαν από το πρώτο ημίχρονο ήταν η αμυντική λειτουργία. Ο Διαγόρας δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου και είχε δύο καλές στιγμές, στο 20′ με σουτ του Λινάρδου και στο 31′ με τον Γεωργίου. Ο τελευταίος λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε, αλλάζοντας το πλάνο του Σάκη Θεοδοσιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων Λάρισας μπήκε καλύτερα και στο 48′ ο Αθανασιάδης έπειτα από γύρισμα του Ντα Κάμπο είχε σουτ στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως βρήκε στόχο. Από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου ο έμπειρος φορ με κεφαλιά έδωσε ύψος στη μπάλα και «κρέμασε» τον Τσέλιο. Αυτό ήταν το πρώτο εκτός έδρας γκολ των Κυανόλευκων φέτος έπειτα από 592 αγωνιστικά λεπτά «ανομβρίας», ενώ οι Ροδίτες είδαν την εστία τους να παραβιάζεται μετά από 504 λεπτά!

Ο Διαγόρας πίεσε για την ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδό του και ηττημένος για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2020 (04/01) και το ματς με τη Βέροια (0-1).

Σκόρερ: 52′ Αθανασιάδης
Δοκάρι: 48′ Αθανασιάδης

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Κοντοχρήστος (55′ Δημήτρουλας), Ρουγκάλας, Καρατάσιος (68′ Κονέ), Σανδραβέλης, Μασούρας, Ντοριβάλ (55′ Αυγενικού), Λινάρδος, Γεωργίου (37′ Μανωλάκης), Αλάεθ (68′ Σμυρλής), Μπαστακός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φρατζέσκος): Γλύκος, Καρρίκι, Σκούπρα, Μόρας, Χατζής, Τζοβάρας (66′ Γκόλιας), Λίταινας (85′ Μπάλλας), Μπάμπης, Γιάκος, Ντα Κάμπο (80′ Νύκταρης), Αθανασιάδης (85′ Ομπράντοβιτς).

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις