Έκλεστοουν: «Σιαμαίες αδελφές Ferrari και Mercedes»


Μοιράσου το άρθρο

Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει ο Μπέρνι Έκλεστοουν την άρνηση των Ferrari και Mercedes να προμηθεύσουν με νέους κινητήρες τη Red Bull. Ο 85χρονος Βρετανός δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό ”Αuto Motor und Sport”, ότι «θα ήταν πολύ εύκολο για τη Mercedes, να εφοδιάσει τη Red Bull με κινητήρες. Αφού το έχουν κάνει και με τη Marussia. Ο λόγος, που απέρριψαν το αίτημα της Red Bull ήταν, ότι ήθελαν να εμποδίσουν, αυτό που οφείλουμε να προσφέρουμε στους οπαδούς: ανταγωνισμό».

Μάλιστα ο Έκλεστοουν κατηγόρησε την ιταλική και τη γερμανική ομάδα, ότι συνεννοούνται μεταξύ τους. «Πιστεύω, ότι υπάρχει μία συμφωνία μεταξύ Mercedes και Ferrari, να κάνουν το ίδιο στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτή την περίοδο έχουν ενωθεί λίγο στους γοφούς, σαν Σιαμαία αδελφάκια. Ο ένας δεν κάνει τίποτα χωρίς τον άλλον», ισχυρίστηκε ο Μπέρνι.

Ο ηλικιωμένος Άγγλος θέλει επίσης να βάλει άμεσα τέλος στην κυριαρχία των Mercedes και βλέπει ως λύση έναν νέο, οικονομικό κινητήρα για τις μικρομεσαίες ομάδας και μάλιστα όσο γρηγορότερα γίνεται. Όπως ανέφερε, «θέλουμε να έρθουν οι νέοι κινητήρες ήδη από το 2017. Θέλουμε έναν απλούστερο και φτηνότερο κινητήρα. Και ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων όπως η Cosworth, πρέπει να είναι σε θέση, να φτιάξει έναν τέτοιο».

Ο Έκλεστοουν πήρε θέση και για την ματαίωση του Γκραν Πρι στο Νίρμπουργκρινγκ, δηλώνοντας απαισιόδοξος και για τη συνέχεια, καθώς δεν βλέπει να γίνονται ούτε στο μέλλον αγώνες της Formula 1 στη Γερμανία. Το αφεντικό της Formula 1 δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «κάθομαι εδώ με το στιλό μου και είμαι έτοιμος να υπογράψω ένα συμβόλαιο, αν μου στείλουν ένα τέτοιο. Είχα την ελπίδα, ότι οι νέοι διαχειριστές της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ θα ήταν σε θέση, να συνάψουν ένα συμβόλαιο με εμένα, φαίνεται όμως ότι δεν ισχύει αυτό».

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «δεν είμαι σίγουρος, αν μπορεί να αντεπεξέλθει το Χόκενχαϊμ. Εχουμε ένα εξαιρετικά συμφέρον συμβόλαιο με το Χόκενχαϊμ. Αυτό δεν θα συνεχιστεί πλέον στο μέλλον. Θα πρέπει να αποδεχθούν, ότι θα πληρώνουν όσα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις