«Όχι στην ενημέρωση για τον Σουμάχερ» λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του Μίκαελ Σουμάχερ, Φέλιξ Νταμ, ρίχνει λάδι στη φωτιά ακριβώς δύο χρόνια μετά το ατύχημα του 46χρονου Γερμανού. Ο νομικός της οικογένειας Σουμάχερ μίλησε σε εκπομπή της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, που θα βγει στις 29 Δεκεμβρίου στον αέρα με τη συμπλήρωση δύο ετών από το ατύχημα του Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις. Ο Νταμ απάντησε ουσιαστικά στα δημοσιεύματα σχετικά με τη σιωπή της οικογένειας του Γερμανού και την απουσία πληροφοριών σχετικά με τον Μίκαελ Σουμάχερ, λέγοντας ότι «η κοινή γνώμη δεν έχει κανένα δικαίωμα ενημέρωσης για την πορεία της υγείας του».

Συμπλήρωσε επίσης, ότι «δεν θα είμαστε ποτέ σε θέση να πούμε: ”θα κάνω τώρα μία δήλωση και θα ξεκαθαρίσω με αυτήν όλα τα ανοιχτά ερωτήματα. Αντίθετα, κάθε δήλωση οδηγεί σε νέες ερωτήσεις». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σούμι, που έχει αναλάβει την νομική επαφή με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπει οριστικά τελεία και παύλα μέσω μίας δήλωσης, όσο αναλυτική και να είναι αυτή.

Ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, υπενθυμίζει επίσης ότι ο Σουμάχερ έδινε ανέκαθεν μεγάλη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής του και της οικογένειάς του. «Ενστερνιζόταν και εφάρμοζε πάντα αυστηρά αυτή τη γραμμή», ανέφερε ο Φέλιξ Νταμ, που έδειξε ωστόσο κατανόηση για τη δίψα του κόσμου για ενημέρωση.

«Κατανοώ, ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ενδιαφέρονται γιαυτό, που έχουν ένα πραγματικό ενδιαφέρον να μάθουν, πώς είναι», υπογράμμισε ο Γερμανός νομικός στη συνέντευξή του.

Πριν λίγες ημέρες είχε προκληθεί σάλος με δημοσίευμα, το οποίο υποστήριζε ότι ο Σουμάχερ σηκώθηκε και περπατά. Άμεση ήταν ωστόσο η διάψευση της μάνατζερ του πολυπρωταθλητή της Formula 1, Ζαμπίνε Κεμ, η οποία είχε χαρακτηρίσει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ ως «ανεύθυνες εικασίες». Η Κεμ τόνισε επίσης, ότι τέτοιες εικασίες, «δίνουν λάθος ελπίδες σε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι συμμετέχουν ειλικρινά στο πρόβλημα υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ».

Να σημειώσουμε, ότι το 2016 συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη δυναμική εμφάνιση του Σούμι στη Formula 1 και την πρώτη του νίκη σε Γκραν Πρι. Ο 46χρονος Γερμανός κυριάρχησε στη Formula 1 μεταξύ 1991 και 2006, κατακτώντας μεταξύ άλλων επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 91 νίκες σε αγώνες. Ο Σούμι πραγματοποίησε επίσης από το 2010 έως το 2012 ένα comeback, χωρίς να σημειώσει πάντως νίκη.