Στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι με ήττα από την Πόρτο

Η Τσέλσι πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στην Πόρτο και παρά την ήττα «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Τσέλσι έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ της 2-0 του πρώτου ματς που έγινε στην Ισπανία και παρά την ήττα με 0-1 ήταν αυτή που πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Η Πόρτο γνώριζε πως θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο δεν τα παράτησε, το πάλεψε μέχρι το τέλος όμως το μόνο που κατάφερε είναι να πετύχει ένα τέρμα στο φινάλε.

Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα αναδειχθούν ισόπαλες με 0-0, ωστόσο ο Ταρέμι πέτυχε ένα τρομερό γκολ με ψαλιδάκι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Οι «μπλε» στηρίχθηκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι στην άμυνά τους, με τον Τόμας Τούχελ να ρίχνει στη μάχη ακόμα και τον ανέτοιμο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος τα πήγε περίφημα στην υπεράσπιση της εστίας του Εντουάρ Μεντί.

Η Τσέλσι είχε αποκλειστεί μόλις 2 φορές στις τελευταίες 10 προημιτελικές φάσεις της διοργάνωσης που είχε πάρει το πρώτο παιχνίδι. Μόνο η Μπαρτσελόνα το 1999-2000 και η Λίβερπουλ το 2006-2007 είχαν ανατρέψει τα δεδομένα. Η Πόρτο δεν μπόρεσε να μπει σε αυτό το κλειστό κλαμπ. Το πανέμορφο γκολ με “ψαλίδι” του Ταρεμί στο 90+3′ δεν άλλαξε τα δεδομένα, με τους “μπλε” να χάνουν για πρώτη φορά φέτος, αλλά να παίρνουν την πρόκριση.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Πούλισικ, Χάβερτς (90+2′ Ζιρού), Μάουντ (86′ Ζιγές)
ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν, Μαναφά (75′ Νανού), Μπεμπά, Πέπε, Ζάιντου, Ολιβέιρα (84′ Βιέιρα), Γκρούγιτς (63′ Γκρούγιτς), Ουρίμπε, Κορόνα (75′ Ντίας), Μαρεγκά (75′ Εβανίλσον), Οτάβιο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις