Άτυχη η Νίκη, κόλλησε στο μηδέν με την Επισκοπή

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς της Νεάπολης ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την Επισκοπή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για τον Νότιο Όμιλο της Football League. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερή τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα, όμως δεν αξιοποίησαν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν με αποτέλεσμα να μείνουν στο στείρο 0-0. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη τύχη και σήμερα η Νίκη Βόλου δεν την είχε. Αντιθέτως, η Επισκοπή γλίτωσε όχι μόνο από ήττα αλλά και από βαρύ σκορ καθώς είτε ο Δήμιζας, είτε το κακό τελείωμα των παικτών των γηπεδούχων κράτησαν ανέπαφη την εστία της.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη

Σπατάλησε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και την Επισκοπή να προσπαθεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη της Νίκης, πιέζοντας πολύ ψηλά, ξεκίνησε το ματς της Νεάπολης. Η πρώτη φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν στο 4’ ο Παναγιωτίδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή όμως η συρτή σέντρα που επιχείρησε κόντραρε και απομακρύνθηκε. Η Νίκη απάντησε δύο λεπτά αργότερα όταν Ο Τζοβάρας έκανε τη συρτή σέντρα από μέσα αριστερά, όμως ο Κρουθ δεν σούταρε στην κίνηση αφήνοντας την μπάλα με προσποίηση για συμπαίκτη του, που δεν ακολούθησε. Στο 10’ ήταν και πάλι οι γηπεδούχοι που απείλησαν, με τον Τζοβάρα να αστοχεί με το κεφάλι σε κόρνερ του Γκαρσία.

Στο 19’ η Νίκη έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ροχάνο έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έμεινε όρθιος παρά το κράτημα του Λάμτσε, σέρβιρε στον Μέτσε που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω από το δοκάρι του Δήμιζα. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 26’ καταγράφηκε νέα τελική, όταν κεφαλιά του Τζοβάρα από το πίσω δοκάρι σε σέντρα του Κρουθ από τα δεξιά, κατέληξε άουτ.

Στο 29’ όλοι στο γήπεδο πίστεψαν πως ο κ. Βουρνέλης υπέδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Γκαρσία στην περιοχή, όμως ο Μακεδόνας ρέφερι έδειξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο διαιτητής δεν θα σφυρίξει φάουλ το μαρκάρισμα του Παναγιωτίδη στον Καλουτσικίδη, με τον παίκτη της Επισκοπής να σουτάρει από τη γωνία της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει πλάγιο άουτ.

Στο 35’ ο διαιτητής κατάπιε την σφυρίχτρα του όταν ο Μέτσε ντρίπλαρε αντίπαλο στο ημικύκλιο της περιοχής της Επισκοπής, ανατράπηκε καθαρά ενώ βρισκόταν σε θέση βολής, με τον κ. Βουρνέλη να δείχνει “παίζετε”, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Δύο λεπτά αργότερα η Νίκη πλησίασε και πάλι στο γκολ όταν ο Τζοβάρας από το ύψος της περιοχής θα σουτάρει δυνατά με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Δήμιζα. Στο 41’ ήταν η σειρά του Αλιατίδη να στείλει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, σε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, σε έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία. Το ματς κύλισε χωρίς άλλη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τη Νίκη να αισθάνεται σαφώς αδικημένη από το 0-0 των πρώτων 45 λεπτών.

Με το ίδιο τέμπο και την ίδια …αστοχία στο δεύτερο ημίχρονο

Οι κυανόλευκοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με την ίδια ενέργεια, συνεχίζοντας να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ. Στο 51′ ο Πολίμος σέντραρε από τα αριστερά, ο Κρουθ με το κεφάλι θα στείλει την μπάλα προς την εστία χωρίς να ανησυχήσει τον Δήμιζα. Ένα λεπτό αργότερα η Νίκη θα χάσει ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μέτσε θα σουτάρει με δύναμη από καλή θέση, η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία από το κεφάλι του Πολυχρόνη καταλήγοντας ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Στο 61′ Μπιτσάκος και Σαλαμούρας θα περάσουν στις θέσεις των Μπόσιο και Γκαρσία και δύο λεπτά αργότερα ο Δήμιζας θα αποσοβήσει το 1-0 όταν θα διώξει πριν η μπάλα φτάσει στον Ροχάνο που καιροφυλακτούσε στη γλυκιά σέντρα του Μέτσε. Η διπλή αλλαγή επηρέασε την απόδοση της Νίκης η οποία για 15 λεπτά περίπου έχασε τη συνοχή της στη μεσαία γραμμή και δυσκολεύτηκε να βγάλει την μπάλα στην επίθεση. Σ’ αυτό το διάστημα η Επισκοπή θα απειλήσει με δύο σουτ στο 72′ και στο 74′ σε αντίστοιχα σουτ των Παναγιωτίδη και Λίμα, με τον Περιστερίδη να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στο 89′ οι γηπεδούχοι θα χάσουν ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκονζάλες θα ελευθερωθεί μέσα στην περιοχή, θα κάνει το σουτ στην κλειστή γωνία, με τον Δήμιζα να αποκρούει σε κόρνερ.

Η είσοδος του Γκονζάλες στο 76′ αντί του Πολίμου, έδωσε νέα ώθηση στις προσπάθειες της Νίκης ενώ ακόμη πιο επιθετική έγινε με την είσοδο του Τσιώλη στη θέση του Καλουτσικίδη.

Στο 90′ η Νίκη θα ζητήσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπιτσάκου στην περιοχή με τον κ. Βουρνέλη, όχι μόνο να μη δείχνει την άσπρη βούλα αλλά να κιτρινίζει για δεύτερη φορά τον αμυντικό μέσο της βολιώτικης ομάδας, αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι.

Κι όμως σ’ αυτή τη φάση ο διαιτητής έδειξε 2η κίτρινη στον Μπιτσάκο, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ανεπαρκή διαιτητή για το επίπεδο της Football League.

H Νίκη παρά την άδικη απόφαση δεν τα παράτησε και στο 94′ θα πετάξει στα σκουπίδια ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Αλιατίδης μέσα από την περιοχή και χωρίς μαρκάρισμα δεν θα μπορέσει να πιάσει γεμάτα το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει αδύναμα στον Δήμιζα. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου (Στάικος Βεργέτης) : Περιστερίδης, Καλουτσικίδης (84′ Τσιώλης), Πολίμος (76′ Γκονθάλεθ), Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Μπόσιο (61′ Σαλαμούρας), Μέτσε, Γκαρθία (61′ Μπιτσάκος), Κρουθ, Τζοβάρας, Ροχάνο

ΑΟ Επισκοπής (Γιάσμινκο Βέλιτς) : Δήμιζας, Ανδρικόπουλος, Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Γιαννούτσος, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης, Λίμα, Νάνι, Τσιριγώτης (87′ Βαρουξάκης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις