Ο Βόλος “υπέγραψε” τον υποβιβασμό της ΑΕΛ

Στην άτυπη… προσωπική μονομαχία, ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου έριξε κατηγορία την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, καθώς με το τελικό 3-1 την στέλνει οριστικά και αμετάκλητα στη Super League 2!

Mαύρη ημέρα για την ΑΕΛ η σημερινή, καθώς μετά την ήττα με 3-1 στον Βόλο, υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη SL2, αφού παρά την ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (από τον Ατρόμητο), δεν μπορεί να καλύψει το χάντικαπ των τριών βαθμών (η ομάδα του Αγρινίου υπερτερεί στα κριτήρια ισοβαθμίας) και ως εκ τούτου ο αγώνας με τον ΠΑΣ την τελευταία αγωνιστική έχει τυπικό χαρακτήρα.

Ο Βόλος ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Απείλησε νωρίς στο 3′ με τον Δουβίκα, με τον ίδιο παίκτη, τέσσερα λεπτά αργότερα να εκμεταλλεύεται την έξοχη ασίστ του Νίνη και να σκοράρει για το 1-0. Η ΑΕΛ, όσο κι αν ήθελε δεν μπορούσε να βρει απάντηση με το γκολ του Μπαρτόλο στο 39′ να «σκοτώνει» τους βυσσινί.

Δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Μη έχοντας άλλη επιλογή η ΑΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να τα παίξει «όλα για όλα». Στο 50′ ο Ακούνια απείλησε με σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 60′ οι βυσσινί έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Τσόσιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 69′ το χέρι του Τέκιο έστειλε τον Ντουρμισάι στην άσπρη βούλα με τον επιθετικό της ΑΕΛ να μην αστοχεί και να βάζει την ομάδα του ξανά στο κόλπο της διεκδίκησης ενός βαθμού.

Το εντυπωσιακό γκολ του Αλμπέρτο Μπουένο στο 75′ ήταν η… ταφόπλακα στο παιχνίδι για την ΑΕΛ, με την ομάδα του Φέστα να μην έχει την ψυχολογία και τις δυνάμεις να αντιδράσει γνωρίζοντας καταδικαστική ήττα.

Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έφτασε τους 43 βαθμούς και «κλείδωσε» οριστικά την 7η θέση στον βαθμολογικό πίνακα σε μία γενικώς καταπληκτική χρονιά για τους Βολιώτες. Αντίθετα, η ΑΕΛ έμεινε στους 24.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών πήγαν να παρηγορήσουν τους παίκτες της ΑΕΛ που ξέσπασαν σε κλάματα μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον Ευαγγέλου.

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81′ Κρητικός), Μπαριέντος (46′ Ριένστρα), Νίνης (65′ Μπουένο), Μαρτίνες (46′ Περέα), Μπαρτόλο (76′ Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (46′ Μουκάντζο), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ακούνια, Πινακάς, Ντουρμισάι (83′ Γρηγορόπουλος).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις