Μάγκικη ΝΙΚΗ στη Νάξο

Το πρώτο της εκτός έδρας τρίποντο κατέκτησε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας τη Σαντορίνη στο ΔΑΚ Νάξου με σκορ 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ροχάνο στο 58’. Οι «Βολιώτες» με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη ξεκόλλησαν από τις τελευταίες θέσεις και στρέφουν την προσοχή τους στο ντέρμπι με την Καλαμάτα ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία το διπλό με τη Σαντορίνη.

Η Νίκη παρουσιάστηκε ώριμη και ουσιαστική, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και πήρε αυτό που δικαιούταν από τον αγώνα. Τα «φώτα» πλέον στρέφονται στο ντέρμπι με την Καλαμάτα όπου η βολιώτικη ομάδα θα επιδιώξει να αποδείξει την αγωνιστική της άνοδο και τις δυνατότητές της απέναντι στους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

Πώς παρέταξε την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης

Η Νίκη έψαξε το γκολ

Με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία ώστε να μην αιφνιδιαστούν πριν βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε το παιχνίδι στο ΔΑΚ της Νάξου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Καραγκιόζη. Χρειάστηκαν εννέα λεπτά αγώνα για να καταγραφεί η πρώτη τελική και αυτή ήταν για τους «Νησιώτες». Ο Ιβανίδης επιχείρησε μακρινό σουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Τάσος Καραγκιόζης που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στη συνέχεια η Νίκη Βόλου ανέβασε στροφές και ήταν η ομάδα που έψαξε με ορθολογικό τρόπο να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μέχρι και τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου. Στο 15ο Γκονζάλες βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Σαντορίνης, όμως το σουτ που έκανε πέρασε ψηλά άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα η Νίκη έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία. Ο Τζοβάρας έπιασε δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία από σώμα αμυντικού της Σαντορίνης και πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Δερμιτζάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ροχάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, στο κόρνερ του Γκαρσία.

Στο 26’ η Νίκη ήταν και πάλι η ομάδα που απείλησε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία γέμισε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπαλάφα, όμως το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης της Νίκης ήταν κακό με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 38’ ήταν η σειρά του Γκονζάλες να προσπαθήσει με σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, με τον Δερμιτζάκη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους κυριάρχησαν οι προσωπικές μονομαχίες, χωρίς κάποια ομάδα να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Ο Ροχάνο έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Με μία αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Περογαμβράκης που τραυματίστηκε στο φινάλε του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση του στον Ντινιωτάκη. Στην πρώτη φάση της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πρωταγωνιστή τον Ροχάνο . Ο Αργεντινός επιθετικός έκλεψε την μπάλα από τον πορτιέρε των γηπεδούχων και από κοντά έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη προσπάθησαν να ανταποδώσουν χωρίς όμως να φτάνουν με αξιώσεις στα καρέ του Καραγκιόζη. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το τρίποντο στο 77’. Ο Τζοβάρας μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε δυνατά υποχρεώνοντας τον Δερμιτζάκη σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια. Στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Κρουθ, όμως το σουτ που επιχείρησε, έδιωξαν στη γραμμή οι αμυντικοί της Σαντορίνης. Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης είχαμε πολλές δυνατές μονομαχίες, με τους «Βολιώτες» να κρατάνε το υπέρ τους σκορ μέχρι και το τελικό σφύριγμα του κ. Ντάουλα.

Ουσιαστική και αποφασισμένη η Νίκη

Η Νίκη Βόλου παρουσιάστηκε αποφασισμένη, ώριμη και ουσιαστική στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, και δίκαια κατέκτησε το πρώτο της εκτός έδρας τρίποντο. Με το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση η ομάδα πρέπει να πάει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας αρχικά την παραμονή και στη συνέχεια να μπορεί να κοιτάξει και ψηλότερα.

Οι συνθέσεις:

Κίτρινες: 48′ Παπαζαχαρίας, 93′ Παντίδος –  41′ Αργύρης, 45′ Μπόσιο, 68′ Μέτσε, 75′ Τζοβάρας, 92′ Μπαλάφας

Σαντορίνη (Ν. Παντέλης): Δερμιτζάκης, Κουρέλλας, Ερρίκος (86′ Λάμπρου), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Πολύζος (69′ Μαλάι), Ιβανίδης (86′ Μηνάς), Σιμιτζής (63′ Μπουντόπουλος), Γιουκούδης, Περογαμβράκης (46′ λ.τρ. Ντινιωτάκης), Κανούλας
Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): 
Καραγκιόζης, Καλουτσικίδης, Τζοβάρας (91′ Μπιτσάκος), Μπαλάφας, Τσιμπούκας, Αργύρης, Μπόσιο, Μέτσε, Γκονζάλες, Γκαρσία (91′ Ντομίνγκεθ), Ροχάνο (70′ Κρουθ)

 Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Πλακάς (Δυτ. Αττικής), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις