Πήρε το ντέρμπι με τον Πανσερραϊκό η Βέροια

Μια πολύ σημαντική νίκη απέσπασε σήμερα ο ΝΠΣ Βέροια, που της δίνει το προβάδισμα για την άνοδο στη Super League 2.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού και ανέβηκε στην κορυφή του Βορείου Ομίλου της Football League, με την Καβάλα ωστόσο να έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Το πιο σημαντικό όμως για τη «Βασίλισσα», που κέρδισε σήμερα χάρη στο γκολ του Λουκίνα, απέκτησε πλεονέκτημα έναντι των Σερραίων, που έπαιξε σήμερα από το 18′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιρίλ Καλί.

Τα «Λιοντάρια» μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση για τη διαιτησία στην ανάπαυλα.

Το φιλμ

Στο 11ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, στο δυνατό σουτ του Πασά εκτός περιοχής, με τον Καβουσάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική απόκρουση.

Στο 18′ η Βέροια κέρδισε πέναλτι αλλά και την ανατροπή του Σιρίλ Καλί, ο οποίος ανέτρεψε τον Λουκίνα που βγήκε απέναντι από τον Καβουσάκη.

Δύο λεπτά, ο Λουκίνας εκτέλεσε το πέναλτι αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καβουσάκη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Στο 33′ ξανά η Βέροια στο προσκήνιο, ο Καραγιάννης βρήκε τον Πασά, αυτός κινήθηκε προς τον άξονα και δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 39′ αντεπίθεση της Βέροιας, τελευταίος αποδέκτης της μπάλας ο Λουκίνας ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής η μπάλα εκτός εστίας.

Στο 42′ ο Πράντο δοκίμασε κάτι δύσκολο από τα 40 μέτρα, προσπαθώντας να «κρεμάσει» τον Βελλίδη αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πασάς ξανά δοκίμασε το πόδι του, ο Καβουσάκης απομάκρυνε δύσκολα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κόνσι εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Πράντο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 57′ ο Λουκίνας άφησε ωραία για τον Πασά, αυτός δοκίμασε το ευθύβολο σουτ αλλά ήλεγξε χωρίς πρόβλημα ο Καβουσάκης

Στο 64′ η Βέροια άνοιξε το σκορ. Ο Πόζογλου εκτέλεσε ωραία το φάουλ από δεξιά, ο Λουκίνας πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά νίκησε για πρώτη φορά τον Καβουσάκη (1-0).

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καραγιάννης βρήκε κάθετα μέσα στην περιοχή τον Πασά, αυτός επέλεξε να σουτάρει με τη μία αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Λουκίνα, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 89′ η Βέροια έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες, καθώς ο Πεταυράκης έπιασε τη μπάλα με τα χέρια σε διεκδίκηση με τον Γκούρτσα.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης) : Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Πεταυράκης, Βεργώνης, Οικονόμου (65′ Μπλέτσας), Καραγιάννης (73′ Αποστολόπουλος), Πασάς, Πόζογλου (74′ Σιμόνι), Λουκίνας (86′ Μούργος).

Πανσερραϊκός (Γιάννης Γκιόκας) : Καβουσάκης, Τσόπελας, Ζέρης, Κασμερίδης, Καλί, Μαρκιόνι (66′ Τσιμίκας), Κρητικός, Κόνσι (77′ Ολαϊτάν), Μασκανάκης (21′ Γιανναράκης), Μέσι, Πράντο (66′ Γκούρτσας)

sportsup.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις