Καλλιτεχνική: Εξαιρετική η παρουσία των Καράγγελου, Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων

Μοιράσου το άρθρο

Στη Μάλτα διεξήχθη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης νεανίδων με τη συμμετοχή και της Εθνική μας ομάδας, μέλη της οποίας είναι η Ζωή Καράγγελου και η Ελένη Φράγκου του ΝΟΒΑ. Οι δύο Βολιώτισσες τα πήγαν περίφημα και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Ο ΝΟΒΑ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τις επιτυχίες των αθλητριών του, που φυσικά στελεχώνουν και τις Εθνικές ομάδες.

Στο Ευρωπαϊκό νεανίδων της Μάλτας το «παρών» έδωσαν η Ζωή Καράγγελου και η Ελένη Φράγκου, με τη δεύτερη να βρίσκεται και στη σύνθεση της ομάδας που χθες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Highlights. Μαζί της ήταν και οι: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ζωή Αγραφιώτη, Ελένη Βάγια, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βασιλική Μολόζη, Δέσποινα Ταμπακάκη, Γλυκερία Ταραζά, Γεωργία Ζώταλη. Η ελληνική ομάδα βαθμολογήθηκε με 83.4000β. Η ουκρανική ομάδα πήρε το χρυσό με 91.6667β. και η ισπανική το αργυρό με 87.7333.

Η Ζωή Καράγγελου ήταν αναπληρωματική στο Highlights, αφού λίγο νωρίτερα είχε συμμετάσχει στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος στο Σόλο όπου κατέκτησε την 6η θέση. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 83,5667 β., εκτελώντας όμορφα το πρόγραμμά της. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Ντάρια Κιρσάνοβα με 92,0000 β., το ασημένιο η Ουκρανή Αναστασία Σολνατένκοβα με 89,5333 β. και το χάλκινο η Λευκορωσίδα Βέρα Μπούτσελ με 88,4333 β.

Η χθεσινή τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε αρχίσει με τον τελικό του Κόμπο, στον οποίο μετείχαν τα δύο κορίτσια από τον Βόλο. Η Εθνική μας έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε την 5η θέση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ελένη Βάγια, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Βασιλική Μολόζη, Δέσποινα Ταμπακάκη, Γλυκερία Ταραζά, πήρε 82.000 β. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία (92.6000 β.), το ασημένιο η Ουκρανία (89,9333 β.) και το χάλκινο η Ισπανία (88,1333 β.).

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχε αρχίσει την Πέμπτη με την Ζωή Καράγγελου να έρχεται 7η στο Τεχνικό Ντουέτο μαζί με την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη του Ν.Ο. Χανίων. Οι βαθμοί τους ήταν 81.1462. Τα δύο κορίτσια -αν και πιο μικρές στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία απ´ όσες μετείχαν- προκρίθηκαν και έλαβαν μέρος και στον τελικό του Ελεύθερο πρόγραμμα του Ντουέτο. Εκεί πήραν 82.6000 β. και κατέλαβαν την τιμητική 6η θέση.

Για τα κορίτσια της Εθνικής ακολούθησε η συμμετοχή στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού. Στη σύνθεση της ελληνικής ομάδας, μετείχαν τόσο η Ζωή Καράγγελου, όσο και η Ελένη Φράγκου. Η Εθνική μας βαθμολογήθηκε με 82,2333 β. και κατέκτησε την 8η θέση.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Βασιλική Μολόζη.

Η Ζωή Καράγγελου μετείχε και στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος του Σόλο. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και κατετάγη 6η με 82.5904 βαθμούς.

Μετά το τέλος του ευρωπαϊκού προπονήτρια Ελεάνα Ασκοξυλάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για όσα πέτυχαν τα κορίτσια της Εθνικής, ενώ ειδική αναφορά έκανε για την Καράγγελου: «Είμαι πολύ καλή ικανοποιημένη από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας μας σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς πρόκειται για κορίτσια που μετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία στην Ευρώπη. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις πέντε ή έξι πρώτες δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πήγαμε καλά και στο Σόλο, με την Καράγγελου και στο Ντουέτο και στο Κόμπο και η πολύ καλή εμφάνιση επισφραγίστηκε απόψε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας το μετάλλιο στο Highlight. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη στήριξη και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθειά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις