Ομαλά στις εκλογές βαδίζει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Β. (photos)

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άλλη Μεριά πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, καθώς έληξε η θητεία της παρούσας διοίκησης και ο σύλλογος οδηγείται σε εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνέλευση υπήρξε απαρτία, καθώς παραβρέθηκε το 75% των μελών του συλλόγου. Έγινε εκλογή προέδρου της συνέλευσης, με τον Ζάκο Σαχίνη να αναλαμβάνει χρέη. Στη συνέχεια ο απελθών πρόεδρος, Νίκος Τσεκούρας, έκανε τον διοικητικό απολογισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χειριστήκαμε σοβαρά θέματα λειτουργίας του συλλόγου, πολλές φορές και πάνω από τις δυνατότητές μας και πετύχαμε. Δεν ανεχόμαστε, όμως, να μας κατηγορούν για διάλυση και διχόνοια, για μιζέρια και ότι μικρύναμε το σύλλογο. Εμάς, που στην αρχή της θητείας μας το 2017, μετά τη φυγή του κ. Μποτσιβάλη, σηκώσαμε ένα μεγάλο οικονομικό βάρος και σώθηκε ομάδα. Εμάς, που βοηθήσαμε την επόμενη χρονιά, με πολλές θυσίες, για να επιστρέψει το ποδοσφαιρικό τμήμα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εμάς, που δεχθήκαμε τόνους λάσπης, υποτιμητικά σχόλια, ειρωνείες, ακόμα και μηνύσεις και δεν υποκύψαμε, αλλά κρατήσαμε όρθιο τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον

Τον Ιούλιο του 2020 συναντηθήκαμε με τον κ. Μουλά και τον κ. Καψιώτη και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ειλικρινά χαρήκαμε, τους ενημερώσαμε όπως οφείλαμε, τι προβλέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις το καταστατικό, να βάλουν δηλαδή υποψηφιότητα και να αποφασίσουν τα μέλη. Βλέπετε εσείς ότι αποκλείσαμε κάποιον; Ακούσαμε ότι υπήρχε μία ομάδα με δυνατούς οικονομικά παράγοντες που ενδιαφέρονταν. Είπαμε, επιτέλους, σώθηκε ο Ερασιτέχνης. Δεν μάθαμε, όμως, ποτέ τα ονόματά τους.

Πιστεύουμε ότι στον Ολυμπιακό Βόλου δεν περισσεύει κάνεις και στόχος μας είναι ο σύλλογος να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, να συγκεντρώσει τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, να γίνει προσπάθεια να έρθουν πίσω και κοντά στο σύλλογο, όσοι για τους δικούς τους λόγους απέχουν.

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά από σκληρή δουλειά που κράτησε τουλάχιστον δύο χρόνια, έχει αθλητική αναγνώριση σε όλα τα αθλήματα του. Και πρόσφατα με τεράστια προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε η εγγραφή του συλλόγου στο μητρώο της ΓΓΑ, όπως ορίζει ο νόμος Αυγενάκη και μπορεί ο σύλλογος και να λειτουργεί νόμιμα και να ψηφίσει στις εκλογές των Ομοσπονδιών και να παίρνει επιχορηγήσεις, με φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και να χρησιμοποιεί κρατικές και δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι στους πέντε πρώτους συλλόγους της Θεσσαλίας και μέσα στους 10 πανελλαδικά που διατηρεί πάνω από επτά διαφορετικά αναγνωρισμένα επίσημα αθλήματα.

Όσο για την κατάσταση των τμημάτων που βρήκαμε; Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου δύο φορές το 2011 και το 2016 καταστράφηκαν, ακολουθώντας την πρώτη ομάδα, που όπως γνωρίζετε δεν τη διοικούσαμε εμείς. Αυτή τη στιγμή έχουμε στις τάξεις μας 130 παιδιά και στόχος μας είναι να διπλασιαστεί, τουλάχιστον, ο αριθμός αυτός.

Παρά τον καθημερινό μας αγώνα βρέθηκαν κάποιοι καλοθελητές, κάποιοι βορείων συνοικιών, όπως αναφέρουν, να στείλουν επιστολή στο δήμο με ψευδείς αναφορές και καταγγελίες κατά του συλλόγου μας και έκαναν και τεχνική έκθεση με τα έργα που έπρεπε να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Άλλη Μεριά. Ντροπή σ’ αυτούς που συντάραξαν την επιστολή ή σ’ αυτούς που τους δώσανε τα στοιχεία για να κάνουν κακό στη διοίκηση. Έχουμε προβεί, φυσικά, σε μήνυση και αγωγή κατά των κυρίων αυτών. Αν και είμαστε βέβαιοι, ότι είναι ανύπαρκτα πρόσωπα και ο εισαγγελέας θα κάνει τη δουλειά του.

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ που ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια; Στην αφάνεια, στο τοπικό πρωτάθλημα. Σήμερα, λοιπόν, η ομάδα αγωνίζεται σε εθνική κατηγορία.

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ, εάν και είναι το τμήμα που έχει προσφέρει πολλές διακρίσεις στο σύλλογο, δεν έχει ακολουθήσει ανάλογη πορεία. Πολύ σύντομα, όμως, με πρόγραμμα και δουλειά θα ανεβούμε και πάλι κατηγορία, αλλά με ομάδα χτισμένη πάνω σε γερές βάσεις που θα έχει διάρκεια.

Στο τμήμα κολύμβησης έχει γίνει τρομερή δουλειά. Μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχε μόνο τμήμα εκμάθησης κολύμβησης, με ελάχιστα παιδιά. Σήμερα Ολυμπιακός Βόλου, με τη σκληρή δουλειά, διαθέτει πολλά παιδιά και η αγωνιστική του ομάδα ανταγωνίζεται επάξια συλλόγους με ιστορία στην κολύμβηση, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ο μοναδικός σύλλογος της πόλης μας που διατηρεί τμήμα άρσης βαρών, με συμμετοχή σε πανελλήνιους αγώνες και με διακρίσεις.

Όσο για τη δημιουργία νέων τμημάτων, είναι γνωστό σε όλους ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, προχωρήσαμε στη δημιουργία τριών νέων τμημάτων, της πάλης, του τζούντο και του γυναικείου βόλεϊ. Το βόλεϊ γυναικών, αν και νεοσύστατο τμήμα, βρίσκεται σε φάση μεγάλης ανάπτυξης και προόδου. Είναι βέβαιο, ότι θα πετύχει φέτος τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική.

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός Βόλου ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Έγινε τιτάνια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα και να φτάσουμε στο σήμερα. Ο σύλλογος οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο για την προσφορά του. Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ενημέρωση που είχαμε από την ΠΑΕ, θα κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών ο κ. Γιάννης Νταόπουλος, ένας άνθρωπος που το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της ομάδας. Μας δίνει τη βεβαιότητα της αρχής μιας νέας περιόδου και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας γυρίσουμε σελίδα. Ας κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον και ενωμένοι να βαδίσουμε μπροστά. Να βάλουμε τους στόχους και να προγραμματίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου, όχι μόνο να υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμη, αλλά να αναπτύξει περαιτέρω τα τμήματα του.

Μεγάλος στόχος μας είναι η δημιουργία μόνιμου αθλητικού κέντρου για τις υποδομές και χώρο που θα στεγαστούν τα γραφεία του ιστορικού αρχείου και όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη.

Με μεγάλη χαρά μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του ΕΑΚ. Θα διεκδικήσουμε την επιστροφή του Ολυμπιακού στη φυσική του έδρα.

Στο θέμα της παραχώρησης του ΕΑΚ, της επέκτασης του συμφωνητικού για άλλα 10 χρόνων των εγκαταστάσεών της Άλλης Μεριάς, θέλω να σας ενημερώσω ότι ο κ. Ζαχείλας, που όλοι ξέρουμε την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, μου είπε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να γίνει αυτό πράξη. Εάν το πετύχει, είμαι βέβαιος ότι η προσφορά του θα είναι μεγάλη και θα εκτιμηθεί ανάλογα από όλους μας. Γιατί όλοι πρέπει να υπηρετούμε το σύλλογο από αγάπη και οι θέσεις και τα αξιώματα να μη μας απασχολούν».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν κατά σειρά ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΦΟΒ Μέμος Παρίσης, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη φυσική του έδρα, το ΕΑΚ.

Στη συνέχεια ο Αλέκος Μεταφτσής έκανε λόγο για αποκλεισμό του Ολυμπιακού απ’ όλα τα γήπεδα, για την προσπάθεια να βγάλουν τον σύλλογο από την Άλλη Μεριά, για τις μηνύσεις που δέχθηκαν τα μέλη του Ερασιτέχνη και απαίτησε από τους βουλευτές του νομού να βρίσκονται δίπλα στον Ολυμπιακό.

Ο Θανάσης Παπαγιάννης, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε πως ο Ολυμπιακός χωρίς τους νέους δεν μπορεί να πάει μπροστά. Την ιστορία του Ολυμπιακού δεν μπορεί να τη σβήσει κανείς. Οι νέοι θα πρέπει να πάρουν τις τύχες του Ολυμπιακού στα χέρια τους.

Ο Ιάσων Χατζής τόνισε πως αποχωρεί από τα διοικητικά του συλλόγου, μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, για τη στάση που κρατεί απέναντι στον Ερασιτέχνη.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΦΟΒ, Χρήστος Τσιτσιρίγκος, ο οποίος ανέφερε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διεκδικήσει την επιστροφή στο ΕΑΚ.

Ο Βασίλης Ζαχείλας τόνισε πως δεν πρόκειται, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του Ερασιτέχνη, να αλλάξει το όνομα, το σήμα και τα χρώματα του συλλόγου.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός, ενώ ο ταμίας του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Πέγιος, έκανε τον οικονομικό απολογισμό, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο Μίλτος Μαργαρός, εκ των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής ανάγνωσε την έκθεση, η οποία εγκρίθηκε, ενώ ο γραμματέας Δημήτρης Μουρτζίνος αναφέρθηκε στην εναρμόνιση του καταστατικού με τον Νόμο 4726/2020.

Εξελέγη εφορευτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από τους Γιώργο Κουσιαρή, Απόστολο Έξαρχο, Γιώργο Βαγγίτση, Γιώργο Βογιατζή και αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Δελημήτρο.

Η εφορευτική επιτροπή τις προσεχείς μέρες θα ορίσει την ημερομηνία, την ώρα και το χώρο που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις