Δοκίμασε να παίξει 3-5-2 ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό με τη Ρόδο αγωνίστηκε για πρώτη φορά, από την αρχή της προετοιμασίας, με διάταξη 3-5-2. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν σε φιλικό παιχνίδι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ξενοδόχοβ. Την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Στάμου, Φιλίποβιτς και Μαρκοπουλιώτης. Φουλ μπακ στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν οι Σκοπελίτης και Ναά (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στον άξονα ξεκίνησαν οι Κόλα και Κιτόκο, με τον Χάσεκ να παίζει πιο μπροστά τους, με τους Κουντουριώτη και Βερνάρδο να είναι οι δύο επιθετικοί. Πολύ νωρίς, στο 7ο λεπτό, ο Κιτόκο τραυματίστηκε (υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα) και πέρασε στο ματς ο Γραικός. Ο έμπειρος αμυντικός κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σκοπελίτη να παίζει στον άξονα.

Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στο πρώτο μέρος απέναντι στη Ρόδο, είχε καλή παρουσία και δέχθηκε γκολ στη μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο, από τον Βουργουντζή στο 33′. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ τους ακυρώθηκε “καθαρό” γκολ στο 20′  (το πέτυχε ο Στάμου) για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκλειναν σωστά τους χώρους και προσπαθούσαν να βγουν οργανωμένα στην επίθεση. Κέρδισαν αρκετά κόρνερ και προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχθηκαν.

Ο Ολυμπιακός γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το παιχνίδι με τέρματα των Μπάτροβιτς με πέναλτι στο 54′ και Στάμου στο 56′.

Μετά το 70′ η Ρόδος ανέβασε την απόδοσή τους, οι αλλαγές που έγιναν από πλευράς Ολυμπιακού επηρέασαν την εικόνα της ομάδας, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 74 με τον Σταματελόπουλο.

Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν καλός, σκόραρε σε ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, ωστόσο, οφείλει να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία, προκειμένου να μην δέχεται γκολ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις