ΕΠΟ: Αποφασίζει για ομίλους της Γ’ Εθνικής και παράταση μεταγραφών στη SL2

Μοιράσου το άρθρο

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ σήμερα Πέμπτη, τόσο για τη Γ’ Εθνική, όσο και τη Super League 2.

Παρά τις πολλές αναβολές, στην Ομοσπονδία είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον καταρτισμό των ομίλων στη Γ’ Εθνική, έχοντας ένα… ευέλικτο πλάνο σε περίπτωση που κάποια ομάδα της Super League 2 αποκλειστεί και αποφασίσει να δηλώσει συμμετοχή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Στη Γ’ Εθνική υπάρχουν σίγουρες 79 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Από εκεί και πέρα, η Ερασιτεχνική Δόξα Δράμας δήλωσε συμμετοχή για παν ενδεχόμενο, ενώ από τη Ζάκυνθο ενημέρωσαν την ΕΠΟ πώς δεν επιθυμεί να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική. Μέχρι τη συνεδρίαση, ίσως ξεκαθαρίσουν τη θέση τους Καβάλα και Ασπρόπυργος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων της Γ’ Εθνικής, μιας και την Παρασκευή (8/10, 11:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα, που έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει στις 17/10.

Παράλληλα, η ΕΠΟ θα εξετάσει το αίτημα των Δόξας Δράμας, Καβάλας, Ασπρόπυργου και Ζακύνθου, για παράταση των μεταγραφών, μιας και δεν έχουν παίκτες στο ρόστερ τους. Οι τέσσερις ομάδες έμειναν εκτός κλήρωσης στη Super League 2, με τη Ζάκυνθο βέβαια να μην έχει λάβει ακόμα άδεια από την ΕΕΑ, καθώς δεν έχουν παίκτες.

Μάλιστα, τους έχει δοθεί προθεσμία από τη διοίκηση της SL2 να βρουν λύση με την ΕΠΟ για το θέμα έως την Τρίτη (12/10) κι αν τελικά τους δοθεί σχετική άδεια για να κάνουν μεταγραφές, τότε θα διενεργηθεί νέα κλήρωση στο πρωτάθλημα.

Από τη Super League 2 θεωρούν ότι δύσκολα θα δοθεί νέα παράταση μεταγραφών από την ΕΠΟ, ωστόσο οι ομάδες θεωρούν ότι έχουν ελπίδες, καθώς δικαστικές αποφάσεις προκάλεσαν την καθυστέρηση της εξασφάλισης της συμμετοχής τους στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και δεν ήταν δικό τους το φταίξιμο.

Όλα παραμένουν ανοιχτά, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να έχει την ευκαιρία την Πέμπτη να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που επηρεάζουν δύο κατηγορίες, οι οποίες δεν έχουν αρχίσει ακόμα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις