Κοσμάτος: «Όπως… με Αναγέννηση Καρδίτσας»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κοσμάτος. Ο ένας εκ του τεχνικού διδύμου της Νίκης Βόλου, μίλησε για τον αγώνα στο Σχηματάρι αλλά και την επόμενη αναμέτρηση με Σ.Κ. Ιωαννίνων, την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Για το πώς είδε τον Ερμή Σχηματαρίου που είναι ο επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου:

«Το Σχηματάρι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει δύο πολύ έμπειρους παίκτες, που και εμάς μας ‘’κλείδωσαν’’. Τον Δημητριάδη και τον Κυριακόπουλο που έχουν παίξει Α2, ο Κυριακόπουλος έχει παίξει και Α1. Είναι πολύ έμπειροι και μ’ εμάς έκαναν ένα φοβερό παιχνίδι. Αυτοί οι δύο μας έβαλαν 50 πόντους και ήταν ο βασικότερος λόγος που χάσαμε. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο καλοί, δεν ήμασταν κι εμείς συγκεντρωμένοι στον αμυντικό τομέα, ενώ επιθετικά πήγαμε καλά. Από εκεί και πέρα μετά από αυτούς τους δύο παίκτες οι άλλοι τρεις που παίζουν στην πεντάδα από το Σχηματάρι είναι ταλαντούχα παιδιά που έχουν παίξει Μαρούσι, Β’ Εθνική και Α2. Κι έτσι έχουν μια πεντάδα ολοκληρωμένη. Και ακολουθούν τρεις αλλαγές που είναι κι αυτοί πολλοί καλοί, έχουν παίξει χρόνια στη Β’ Εθνική. Οπότε είναι πολύ γεμάτη ομάδα, έχουν κόσμο, φαντάζομαι οικονομικά θα είναι καλά γιατί εκεί έχει και εργοστάσια – χορηγούς απ’ ότι παρακολουθώ στο ίντερνετ. Νομίζω έχουν στόχο την άνοδο. Έχουν καλό προπονητή τον Νίκο Οικονόμου και έχουν όλο το “πακέτο” για να πρωταγωνιστήσουν».

«Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας»

«Η Νίκη θα μπορούσε να έχει δείξει καλύτερο πρόσωπο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά συστήματα που είχαμε σχεδιάσει. Θα μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά και με την πίεση του χρόνου μας χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Είχαμε και κάποιες αστοχίες στις βολές, κάποια ξεμαρκάριστα σουτ που δεν βάλαμε… αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».

Για τον ΣΚ Ιωαννίνων: «Είναι κι αυτή μια γεμάτη ομάδα. Δεν έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έρχονται πιστεύω χωρίς άγχος. Από την πλευρά μας πρέπει να μπούμε πολύ αποφασιστικά, πολύ σκληρά στην άμυνα, με πολύ ενθουσιασμό και ενέργεια να μας βοηθήσει και ο κόσμος, καλούμε και τον κόσμο να μας βοηθήσει όπως κάνει κάθε Κυριακή. Είναι 5:00μμ ο αγώνας. Να βαδίσουμε στα βήματα του παιχνιδιού με την Καρδίτσα, που εδώ μέσα έχουμε άλλη πνοή και αμυντικά και ενέργεια, μπαίνουμε σε όλα πιο δυναμικά με τη βοήθεια του κόσμου. Πιστεύω θα πάμε καλά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι σε άμυνα και επίθεση».

Για τις απουσίες της Νίκης: «Δεν έχουμε απουσίες. Όλοι κανονικά, γύρισε και ο Λόλας, που μας βοήθησε και στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά σ’ αυτό θα έχει επανέλθει 100%».

Για την μέχρι στιγμής πορεία του αντιπάλου: «Ο ΣΚ Ιωαννίνων έχει δυο νίκες στην έδρα της και δύο ήττες εκτός. Είναι κι αυτή μια ομάδα που έχουν 7-8 παίκτες που χρησιμοποιούν, ξέρουν την κατηγορία. Σίγουρα είναι απ’ τις καλές ομάδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί έχουμε δει να συμβαίνουν περίεργα πράγματα».

Για τον ανταγωνισμό γενικότερα: «Μόνο ο Ερμής Σχηματαρίου είναι αήττητος και οι Ίκαροι Τρικάλων που έχουν ένα ρεπό. Όλοι οι άλλοι έχουν ήττα ή ήττες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις