Ίση μεταχείριση από τη διαιτησία ζητά ο Γ.Σ.Βόλου

Μετά τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕ Τρικάλων, ο Γ.Σ.Βόλου, απέστειλε επιστολή προς την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΘ (την υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Χιώτης), όπου ζητά ίση μεταχείριση και ισονομία από τη διαιτησία, διαμαρτυρόμενος για δεύτερη φορά φέτος, για την απαράδεκτη διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς. Ο Γ.Σ.Βόλου, ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους, να σέβονται τις προσπάθειες και τον κόπο αθλητών και προπονητών. Αναλυτικά αναφέρει: “Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου έχει σαν φιλοσοφία και λόγο ύπαρξης την καλλιέργεια της αγάπης στον αθλητισμό και την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Δεν θεωρεί αυτοσκοπό να κερδίζει τους αγώνες. Πιστεύει όμως ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην διεκδίκηση της νίκης και οι αγώνες να διεξάγονται με βάση τους κανονισμούς του αθλήματος, που διασφαλίζονται από τους διαιτητές.

 Πιστεύουμε ότι για να προοδεύσει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους συντελεστές της διεξαγωγής των αγώνων, ότι η διαιτησία, η προπονητική και οποιοσδήποτε άλλος ρόλος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα ούτε να αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή με την καφετέρια ή το καφενείο.

Πίσω από ένα αγώνα ακόμη και τοπικού πρωταθλήματος υπάρχει προσπάθεια, νέοι άνθρωποι που αγωνίζονται, μεράκι, χρόνος, οικονομικοί πόροι, που έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο σεβασμού από όλους και κυρίως από τους διαιτητές.

 Δυστυχώς βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε διότι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε αγώνα εκτός έδρας με ομάδα των Τρικάλων ορίστηκαν οι ίδιοι διαιτητές με εντοπιότητα από την ίδια πόλη με την ομάδα της έδρας (Ράντος, Γκουλιώνης)

  • Ορίστηκαν οι ίδιοι διαιτητές, για τους οποίους είχαμε διαμαρτυρηθεί με αναφορά στην ΕΣΚΑΘ για μεροληπτική εις βάρος μας διαιτησία – πάλι στα Τρίκαλα σε εκτός έδρας αγώνα
  • οι συγκεκριμένοι κύριοι χωρίς κανένα ενδοιασμό και με τιμωρητική διάθεση είχαν την ευκαιρία για δεύτερη φορά με τα σφυρίγματα να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο  στην ομάδα του ΓΣΒΟΛΟΥ.

 Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα ο κ. Χλωρός (Υπεύθυνος ορισμού Διαιτητών) εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και είχε συνομιλία με τους διαιτητές.

Στο δεύτερο ημίχρονο διαπιστώθηκε από πλευράς των διαιτητών ευδιάκριτη εύνοια υπέρ της ομάδας των Τρικάλων, που στερούσε από τη ομάδα του Γ.Σ. Βόλου την δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη με ίσους όρους. Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν αισθήματα αδικίας και αγανάκτησης σε όλη την ομάδα και οδήγησαν τον προπονητή μας σε αντίδραση που ο ίδιος αποδοκιμάζει και δεν θεωρούμε ότι συνάδει με την φιλοσοφία του Συλλόγου και του ιδίου.

 Θεωρούμε απαραίτητο να αναληφθούν πρωτοβουλίες από κάποια αρχή, για να προστατευτεί το άθλημα στην βάση του.

Σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται ανώφελη η προσπάθεια των ομάδων, των αθλητών, της ομοσπονδίας και οποιουδήποτε ασχολείται.

Θα συνεχίσουν να ξοδεύονται  χωρίς λόγο, χρόνος, οικονομικοί πόροι μέχρι που να σβήσει κάθε ενδιαφέρον να ασχολείται κανείς.

  ΑΕΤ-Γ.Σ.Βόλου 82-70

Διαιτητές : Ράντος – Γκουλιώνης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις