Α’ ΕΠΣΘ: Ο απόηχος της 13ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Το Goalpost.gr όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, ασχολείται με όλα τα παιχνίδια της εκάστοτε αγωνιστικής και σας παρουσιάζει τους χαμένους και τους κερδισμένους της αγωνιστικής. Και φυσικά μιλάμε πλέον για τον πιο ενδιαφέρον όμιλο του τοπικού μας ποδοσφαίρου και από εδώ και πέρα το Χιτσκοκικό φινάλε ως το τέλος των αγωνιστικών στον όμιλο τρείς ομάδες θα πάνε χέρι-χέρι για το ποια θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Αλμυρού στα μπαράζ ανάδειξης του φετινού πρωταθλητή της Α’ Ε.Π.Σ.Θ.

Σάββατο 13/2

Μαγνησίας – Σαρακηνός 1-2
Αναμφίβολα ο Σαρακηνός είναι ο πλέον κερδισμένος της αγωνιστικής μιας και έκανε το καθήκον του, βλέποντας τους Πανιωνίο και Σκιάθο να του κάνει δωράκι τις γκέλες των Ηρακλή και Α.Ε.Δ. μειώνοντας έτσι την διαφορά στο -3 από την κορυφή (έχει 29 και έπιασε τον Ηρακλή στην 2η θέση)και πλέον την άλλη αγωνιστική θα φιλοξενήσει την Αγ. Παρασκευή και ουσιαστικά θέλει άλλο ένα “δωράκι” μιας και είναι το ντέρμπι κορυφής. Όσον αφορά το ματς που πέρασε ο Μαγνησιακός ήταν αρκετά καλός και στο συγκεκριμένο ματς, όμως έχασε πάλι βαθμούς εντός έδρας διότι χάνει στις λεπτομέρειες και σε αυτοσυγκέντρωση στα ματς στο Κιούπι μένοντας έτσι στην 8η θέση με 13 βαθμούς στο -5 από την σωτηρία και σίγουρα την ερχόμενη εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Β. Πανόπουλου θα φιλοξενήσουν την Α.Ε. 2002 και μάλλον είναι η ώρα τους για το πρώτο τρίποντο έπειτα από την επιστροφή τους στην φυσική τους έδρα.

Αγ. Παρασκευή – Πηλέας 3-0
Επιστροφή στις επιτυχίες για την Αγ. Παρασκευή, σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται σαν άνετη επικράτηση κόντρα στον ουραγό Πηλέα και πλέον έφτασε στους 18 βαθμούς και αποσπάστηκε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και είναι από τις κερδισμένες ομάδες της 13ης αγωνιστικής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν το γειτονικό ντέρμπι με τον Σαρακηνό μερικά μέτρα μακριά από το “σπίτι” τους. Όσον αφορά την ομάδα του Θ. Θάνου απλά το μόνο που προσπαθεί ο Πηλέας είναι να πάρει ότι μπορεί από όλα τα παιχνίδια, αλλά δείχνει να μην το έχει καθώς έχει 12 σερί αγωνιστικές μηδέν βαθμούς συγκομιδή (έχει μόλις μια νίκη 1η αγωνιστική) και απλά πλέον είναι και θέμα ψυχολογίας. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Ν. Ιωνίας θα φιλοξενήσει τον Θησέα στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος θέλοντας σίγουρα να πάρει κάτι καλύτερο από μια ακόμη ήττα.

Α.Ε. 2002 – Δάφνη 3-4
Αγγλικό σκορ σίγουρα, σε ένα ματς ζωής και θανάτου. Από τις πλέον κερδισμένες ομάδες είναι η Δάφνη που με την νίκη της αυτή έφτασε τους 12 βαθμούς, στο -6 δηλαδή από την σωτηρία και την ερχόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τον Πανιώνιο και σίγουρα θέλει άλλη μια νίκη που θα της επιτρέψει να ελπίζει ακόμη περισσότερο. Ενώ όσον αφορά την ομάδα της Ένωσης με την ήττα της αυτή ουσιαστικά οι πιθανότητες της πλέον για παραμονή απλά έχουν εξανεμιστεί έχοντας 5 βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο κιούπι.

Κυριακή 14/2

Πανιώνιος – Ηρακλής 0-0
Την μεγαλύτερη ευκαιρία του να πατήσει κορυφή έχασε ο Ηρακλής, ή καλύτερα του έβαλε «stop» ο πολύ καλός τακτικά στημένος Πανιώνιος, που η ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη ειδικά στο 2ο μέρος της αναμέτρησης παίρνει άριστα στον ανασταλτικό τομέα και έτσι κατάφερε να κρατήσει στο 0 τους ποδοσφαιριστές του Γ. Φασουράκη για δεύτερη φορά φέτος (σ.σ. 1-0 από τη Σκιάθο), και έτσι όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το “δώρο” της Σκιάθου κόντρα στην Α.Ε.Δ. αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Σαρακηνό να τον πιάσει στην 2η θέση και πλέον το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας την ερχόμενη αγωνιστική στην κορυφή είναι ορατή μιας και ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ηρακλή και Α.Ε.Δ. την Κυριακή το πρωί στο Βασδέκειο. Ενώ όσον αφορά την ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη που έφτασε τους 12 βαθμούς, το μόνο που μένει είναι η πολύ καλή παρουσία όλων όσων αγωνιστήκαν και το ότι την ερχομένη
αγωνιστική ταξιδεύουν στην Νεάπολη που τίθενται αντιμέτωποι με την Δάφνη και θέλουν μόνο νίκη καθώς σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι ανώφελο για την μάχη της παραμονής.

Α.Ε. Διμηνίου – Σκιάθος 0-3
Βόμβα μεγατόνων όσον αφορά την έκταση του σκορ στο Διμήνι. Και το λέμε αυτό γιατί δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία εντός έδρας ήττα με 0 ενεργητικό και 3 παθητικό για την ομάδα του Κ. Μπράτσου. Σίγουρα μεγάλη χαμένη είναι η ομάδα του Διμηνίου στην γρουσούζικη όπως αποδείχθηκε 13η αγωνιστική καθώς έκανε την πρώτη της ήττα την εφετινή σεζόν, μια αγωνιστική πριν το ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Βασδέκειο έχει το ντεζαβαντάζ πως σε νέα ενδεχόμενη ήττα θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και το πρωτάθλημα θα πάρει φωτιά μιας και δειλά-δειλά και αθόρυβα έκτος του Ηρακλή στο -3 βρίσκεται και ο Σαρακηνός. Ενώ όσον αφορά την ομάδα της Σκιάθου που πέρασε “αέρας” μέσα από το Διμήνι, εδώ και αρκετές αγωνιστικές κάνει πορεία πρωταθλητισμού και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση με 24 βαθμούς στο -8 από την κορυφή και μπορεί και εκείνη να μειώσει κι άλλο την διαφορά την άλλη αγωνιστική με αποτελέσματα που θα την ευνοήσουν και αφού επικρατήσει του Άρη εντός έδρας.

Άρης Μελισσόκηπων – Θησέας 0-1
Επιστροφή στα αρνητικά αποτελέσματα για την ομάδα του Ν. Αθανασιάση κόντρα στον Θησέα κόβοντας έτσι ο Θησέας ένα αήττητο σερί 3 αγώνων που με την ήττα τους αυτή, η κιτρινόμαυροι παρέμειναν στην 6η θέση με 21 βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στο νησί της Σκιάθου για να τεθούν αντιμέτωποι με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου. Ενώ για τους πράσινους της Αγριάς, με τον Καραλόπουλο να σκοράρει για 2η φορά από την μεταγραφή του στο σύλλογο, έφτασε τους 23 βαθμούς πάτησε 5αδα προσπερνώντας τον Άρη και την ερχόμενη αγωνιστική θέλει άλλη μια νίκη, αυτή την φορά εκτός έδρας κόντρα στον ουραγό Πηλέα στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις