Τσουκαλάς: «Πάθος και ψυχή»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς, εκτός του γκολ που πέτυχε, ήταν πιθανόν ο MVP του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, πραγματοποιώντας “αρχοντική” εμφάνιση. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε πως οι παίκτες έπαιξαν με πάθος και ψυχή και ήταν ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Τσουκαλά όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Το απογοητευτικό αποτέλεσμα του Σαββάτου μένει πίσω. Σήμερα είχαμε ένα ντέρμπι που το περιμέναμε πολύ, όλες αυτές τις ημέρες. Καθυστέρησε μια μέρα… Υπήρχε μεγάλη προσμονή από το παιχνίδι το τελευταίο που χάσαμε, και το περιμέναμε πώς και πώς. Σήμερα αντιμετωπίσαμε αυτό το ντέρμπι με τεράστιο πάθος και τεράστια ψυχή. Δεν ήταν απ’ τα παραγωγικά μας παιχνίδια, αλλά αυτό δείχνει και τη δύναμη, γιατί όταν δεν παίζεις πρέπει να κερδίζεις. Και είπαμε σήμερα αυτό το παιχνίδι δεν πρέπει να παιχτεί πρέπει να κερδηθεί. Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω αυτό το παιχνίδι να είναι η αφετηρία για τα επόμενα παιχνίδια, να κάνουμε το σερί που τόσο πολύ θέλουμε και τόσο πολύ μπορούμε.

Πρώτη φορά βρίσκομαι σε τέτοιο ντέρμπι. Η ατμόσφαιρα ήταν αυτή που περιμέναμε. Δυστυχώς δεν μπορούσε να έρθει παραπάνω κόσμος, με τα μέτρα που ισχύουν. Σε άλλες εποχές θα γινόταν μεγαλύτερος χαμός. Εμείς αυτό που θέλαμε και τις προηγούμενες ημέρες είναι εκτός από τους εαυτούς μας, γιατί είχαμε ανεπιτυχή αποτελέσματα, να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Στα δύσκολα αποτελέσματα ήταν δίπλα μας κι αυτό είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ προς τον κόσμο. Εγώ έβαλα το γκολ αλλά δεν παίζει ρόλο, η ομάδα κέρδισε και συνεχίζουμε όλοι μαζί. Έχουμε σε τρεις ημέρες νέο παιχνίδι και πρέπει να κοιτάξουμε αυτό. Να δούμε πόσοι παίκτες θα είναι έτοιμοι, γιατί και σήμερα είχαμε μικροτραυματισμούς».

Για τον πανηγυρισμό στη φωτογραφία του Παναγιώτη Αθανασίου:

«Αυτό το είχαμε στο μυαλό μας από πριν. Έχει μέρες που «έφυγε» ο άνθρωπος. Να έχει καλό παράδεισο, αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε και στον ίδιο. Ήρθε και ο γιος του μας μίλησε. Πήραμε δύναμη. Όπως και να ‘χει το είχαμε στο μυαλό μας και η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάω εκεί. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω».

Πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση των άσχημων αποτελεσμάτων:

«Η ομάδα χτίστηκε να μπορεί να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχει εμπειρία στην ομάδα. Τις ήττες μπορούσαμε άλλες φορές να τις διαχειριστούμε καλύτερα. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν και μέσα από τις ήττες και τις νίκες. Και τις νίκες είναι δύσκολο πώς να διαχειριστείς την επόμενη μέρα. Κάναμε μεγάλη νίκη σήμερα αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Σε τρεις ημέρες έχουμε αγώνα, πρέπει να ξεκινήσουμε  πάλι από την αρχή και να κάνουμε αυτό το σερί που τόσο πολύ θέλουμε. Και το επαναλαμβάνω γιατί οι επόμενοι αγώνες. Είναι στα μέτρα μας και πρέπει να δείξουμε το ανάλογο πάθος που δείξαμε και σήμερα γιατί σε κάποια παιχνίδια υστερούσαμε σ’ αυτόν τον τομέα.

Από εδώ και στο εξής εύχομαι να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς, να τελειώσει όλο αυτό με τον κορωνοϊό γιατί μας «χτύπησε» αρκετά. Και όλοι μαζί, γιατί έχουμε πολύ δυνατή ομάδα και είμαι χαρούμενος που ανήκω σ’ αυτό το γκρουπ, είμαστε ομάδα – οικογένεια και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το αν με τη βαθμολογική ανάσα, λιγοστεύει το άγχος:

«Κατά τη γνώμη μου δεν είμαστε αρκετά ψηλά. Σύμφωνα με τα παιχνίδια που έχουμε παίξει μέχρι τώρα θα έπρεπε να είμαστε αρκετούς βαθμούς πιο πάνω. Η 4-5 θέση δεν λέει τίποτα, είναι πλασματική η βαθμολογία. Έπρεπε να έχουμε παραπάνω βαθμούς, τα καλά ρόστερ φαίνονται στο γήπεδο. Πρέπει με πάθος και ψυχή να παλεύουμε στο γήπεδο για τους τρεις βαθμούς. Δεν χρειάζονται οι τρομερές φάσεις, πρέπει να μπαίνουμε για να κερδίζουμε. Ελπίζω το σημερινό να είναι η αφετηρία και ήταν σε ένα παιχνίδι που ήταν τοπικό ντέρμπι, οπότε η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη αξία».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις