Ολυμπιακός Βόλου: Συζητήθηκε η έφεση για Ντα Κάμπο – Τι ειπώθηκε στο Διαιτητικό

Το ρεπορτάζ του FL News από την έφεση του Ολυμπιακού Βόλου για την υπόθεση Ντα Κάμπο. Επιβολή ποινών ο Γουόρντεν.

Έπειτα από δύο αναβολές στο Διαιτητικό Δικαστήριο, την Τρίτη (22/02) συζητήθηκε εν τέλει η έφεση του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της ΠΕΕΟΔ που δικαίωνε τον Ερνάν Ντα Κάμπο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αργεντινός είχε αρνηθεί ότι είχε υπογράψει βεβαίωση εξόφλησης που είχαν προσκομίσει οι Ερυθρόλευκοι.

Η δικηγόρος της ΠΑΕ, Δόξα Τσαγκαράκη σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News κατάθεσε ένσταση εξόφλησης λόγω λανθασμένης εκτίμησης των αποδεικτικών μέσων, ενώ ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Γιώργος Καλούδης ανέφερε:

«Στο έγγραφο που παρουσιάστηκε στην πρωτοβάθμια φαίνεται ότι έχει υπογράψει μόνο στα ελληνικά και στα αγγλικά την εξοφλητική απόδειξη. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο ποδοσφαιριστής ήταν παρών και αρνήθηκε την υπογραφή. Παρουσιάζει προβλήματα το συγκεκριμένο έγγραφο. Φαίνεται ότι έχει εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2020, ημερομηνία που δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο, αφού υπέγραψε τον Οκτώβριο.

Η επικύρωση γνησίου υπογραφής φέρεται να έχει γίνει στις 2/2/21 στα ΚΕΠ Λάρισας. Τότε έπαιζε στον Βόλο και υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ζητήσαμε να προσκομιστεί πλην της πρωτότυπης υπεύθυνης δήλωσης αποδεικτικό καταβολής σε τράπεζα και η εγγραφή στα λογιστικά βιβλία, αλλά αυτό δεν συνέβη».

Η αίτηση επιβολής ποινών του Γουόρντεν

Εκτός της υπόθεσης Ντα Κάμπο, εκδικάστηκε και η αίτηση επιβολής ποινών του Έρικ Γουόρντεν που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου τη σεζόν 2015-16. Ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ, Αντώνης Βογιατζάκης είπε μεταξύ άλλων στην εκδίκαση:

«Η ΠΑΕ ταυτίζεται με την αθλητική προκάτοχό της ακόμα και στα μέλη του ΔΣ, εκεί όπου αναφέρεται ο Δημήτρης Πέγιος. Υπάρχει ταυτότητα στον αριθμό μητρώου ΕΠΟ, το σήμα, την επωνυμία, τα χρώματα. Εκτός αυτού στο παρελθόν η ΠΑΕ οικειοθελώς αποπλήρωσε οφελή της αθλητικής προκατόχου στον ποδοσφαιριστή Νικολόπουλο (συμπαίκτες με τον Γουόρντεν) προ της έκδοσης απόφασης. Όχι μόνο δημιουργεί την πεποίθηση στους πιστωτές ότι είναι διάδοχος, αλλά δείχνει επιθυμία να αποπληρώσει το σύνολο των οφειλών.

Η Τσαγκαράκη από την πλευρά της κατέθεσε ενστάσεις νόμω και ουσία αβάσιμο, έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης και καταχρηστικής άσκησης. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και αναφέρει ότι ΠΑΕ που έχουν υποβιβαστεί μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και έχουν ανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία καθίστανται διάδοχοι και ευθύνονται για το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών. Η ΠΑΕ με την οποία είχε συμβληθεί ο ποδοσφαιριστής υποβιβάστηκε μετά το πέρας της περιόδου 2015-16».

Για την ταυτότητα μελών της διοίκησης, είπε: «Δεν είναι εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, δεν ασκεί επίδραση ή επιρροή στην παρούσα διοίκηση», ενώ υπογράμμισε: «Η απόφαση της ΠΕΕΟΔ έχει εκδοθεί το 2016 και η ΠΑΕ συστάθηκε το 2019. Εδώ και έξι χρόνια ο ποδοσφαιριστής δεν έκανε καμία διαδικασία όχλησης, ενώ δεν αποτελεί και κριτήριο αν έχει εξοφληθεί ο Νικολόπουλος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις