Οπαδική βία: Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ο κεντρικός ρόλος 27χρονης

Μοιράσου το άρθρο

Η μεγάλη έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη απέδωσε “καρπούς”. Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων προσώπων για βαρύτατα αδικήματα, σύμφωνα με το News247.gr.

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά ομάδας οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι -σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη- αποτελούν εγκληματική οργάνωση που ως στόχο είχε να πλήξει φιλάθλους του Ολυμπιακού, προχώρησε ο 2ος τακτικός ανακριτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα αναζητούνται αυτή την ώρα για να οδηγηθούν ενώπιον των αρχών, ενώ ήδη τέσσερα έχουν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το News247.gr, η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, αφού αμέσως μετά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτας, είχε παραγγείλει τη διερεύνηση φαινομένων οπαδικής βίας και στην πρωτεύουσα. Τελικά η προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, απέδωσε “καρπούς”, αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένων προσώπων για βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ των οποίων πέντε είναι κακουργηματικής φύσης.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί ενώπιον του 2ου τακτικού ανακριτή, στον οποίον θα απολογηθούν οι συλληφθέντες κατά περίσταση για αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Κεντρικό πρόσωπο, κατά πληροφορίες, είναι μια 27χρονη γυναίκα, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. Οι αρχές της έχουν αποδώσει το ρόλο της “ηγέτιδας”, σύμφωνα με τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν λάβει χώρα στο πλαίσιο της έρευνας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, από τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων προέκυψε τόσο η οργάνωση και συνεννόηση για τα χτυπήματα τους κατά οπαδών της αντίπαλης ομάδας, όσο και ο αρχηγικός ρόλος της γυναίκας.

Κατά την κατηγορία που έχει αποδοθεί, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 σε Αθήνα και Πειραιά. Στην ομάδα αυτή οι αρχές έχουν αποδώσει περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, που εμφανίζονται να ανήκουν σε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας.

Μάλιστα, στη δικογραφία υπάρχουν και ορισμένες καταθέσεις θυμάτων, από τις οποίες είτε προκύπτουν τα χαρακτηριστικά των δραστών των επιθέσεων είτε υπάρχει αναγνώριση των δραστών, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται πως οι δράστες προχωρούσαν σε επιθέσεις με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα για την οπαδική βία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει βάλει στο “στόχαστρο” της και άλλες επιθέσεις που σχετίζονται με τον αθλητικό χώρο και αφορά σε άλλες ομάδες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις