Η ερυθρόλευκη βελτίωση, η διάρκεια που απαιτείται κι ο Θεσπρωτός

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Βέροια, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/3), στη Νεάπολη, αλλά συνέχισε να δείχνει ενθαρρυντικά στοιχεία αγωνιστικής βελτίωσης, τα οποία δύνανται να γίνουν ο καθοριστικότερος παράγοντας για τη μάχη της διεκδίκησης της ερυθρόλευκης παραμονής.

Με τον Τίμο Καβακά στο τιμόνι τους, οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, στα δύο τους παιχνίδια με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό στον πάγκο τους, με δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, την Ξάνθη και τη Βέροια. Ο προσανατολισμός τους, εντός αγωνιστικού χώρου, είναι πιο ξεκάθαρος, υπάρχει περισσότερη διάθεση στις προσωπικές μονομαχίες και περισσότερη φαντασία και ουσία στο δημιουργικό τομέα, στοιχεία, τα οποία, μην ξεχνάμε, ότι έφεραν μία πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη, απέναντι στους “Ακρίτες”, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κι αν η εμφάνιση με την Ξάνθη έφερε ουσία και βαθμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, η απόδοση της ομάδας με τη Βέροια έφερε καλύτερη ψυχολογία, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν πως μπορούν να έχουν διάρκεια, σε ένα πολύ καθοριστικό κομμάτι του πρωταθλήματος. Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, στην Ηγουμενίτσα, έναν “τελικό”, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, μετά το χθεσινό παιχνίδι, ο Τίμος Καβακάς. Η βολιώτικη ομάδα καλείται να προετοιμαστεί, όσο το δυνατόν καλύτερα, αγωνιστικά και πνευματικά, προκειμένου να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις και να πάρει το “τρίποντο”, απέναντι σε μία συνδιεκδικήτρια ομάδα της παραμονής, το οποίο δύναται να μετουσιωθεί σε ένα καθοριστικότατο βήμα γι’ αυτήν, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής του υποβιβασμού της.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις