Παραίτηση Κοκκινάκη με αιχμές για ρατσιστικές συμπεριφορές

Με μία επιστολή που αφήνει αιχμές για ρατσιστικές συμπεριφορές μελών του ΔΣ της Ερασιτεχνικής, η Φωτεινή Κοκκινάκη, παραιτείται από το ΔΣ του Συλλόγου και από κάθε θέση ευθύνης. “Αρνούμαι να ανήκω σε έναν σύλλογο που λεγόταν ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ και σήμερα λέγεται ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και στο ΔΣ συμμετέχουν άνθρωποι που μιλούν δημόσια με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όλους αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους που είτε ήρθαν από την Συρία ή από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και παλεύουν για ένα αύριο, όχι καλύτερο ή χειρότερο, απλά ένα αύριο για την οικογένεια τους”, αναφέρει στη δήλωση παραίτησής της η κόρη του αείμνηστου θρύλου του Συλλόγου, Δημήτρη Κοκκινάκη. 

Η σχετική επιστολή παραίτησης:

“ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Της Κοκκινάκη Δημ. Φωτεινής μέλος ΔΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ.

Προς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ν. Ιωνία. Από την πλευρά του πατέρα μου, του Δημήτρη Κοκκινάκη, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και αρχηγού της δοξασμένης ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ. Οι παππούδες ήρθαν βασανισμένοι και ξεριζωμένοι από την Μικρά Ασία. Εγκαταστάθηκαν στην Ν. Ιωνία και έζησαν στα Γερμανικά μέχρι τον θάνατό τους. Από την μεριά της μάνας μου , που η καταγωγή της είναι από την Ανταρτομάνα ΚΕΡΑΣΙΑ Πηλίου (έδρα του 54ου συντ. ΕΛΑΣ), οι παππούδες μου έκαναν εξορία στην Μακρόνησο και στο Τρίκερι γιατί ήταν αριστεροί και τα αδέλφια τους αντάρτες και μέλη του Δημοκρατικού Στρατού. Στην εξορία τους έστειλαν οι τότε «πατριώτες» των οποίων οι απόγονοι είναι αυτοί που σήμερα βγάζουν όλο το μίσος τους για τους πρόσφυγες…

Από τους συγγενείς την μάνας μου όσοι γλύτωσαν από τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες έφυγαν πολιτικοί ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ στην Ουγγαρία και στην Πολωνία. Έχω όμως και πολλούς φίλους και συγγενείς που τα τελευταία χρόνια, με τις πολιτικές που υπερασπίζονται ακόμη και σήμερα όλοι αυτοί που βγάζουν αυτό το μίσος, έστειλαν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στην Σουηδία, στην Γερμάνια, ακόμη και στην Σιγκαπούρη. Για τους λόγους αυτούς αρνούμαι να ανήκω σε έναν σύλλογο που λεγόταν ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ και σήμερα λέγεται ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ και στο ΔΣ συμμετέχουν άνθρωποι που μιλούν δημόσια με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όλους αυτούς τους ξεριζωμένους ανθρώπους που είτε ήρθαν από την Συρία ή από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και παλεύουν για ένα αύριο, όχι καλύτερο ή χειρότερο, απλά ένα αύριο για την οικογένεια τους.

Υποβάλω την παραίτηση μου από το ΔΣ και από όλες τις θέσεις ευθύνης που μου έχουν ανατεθεί. Καλώ το ΔΣ του ιστορικού συλλόγου να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτά τα άτομα που εκπροσωπούν τον ιστορικό σύλλογο της ΝΙΚΗΣ. Ευχαριστώ τον κόσμο της ΝΙΚΗΣ για την τιμή που μου έκανε να με εκλέξει ως μέλος του Διοικητικού του συμβουλίου και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα κοντά στον ερασιτέχνη για κάθε δυνατή από μέρους μου βοήθεια. Άλλωστε η ΝΙΚΗ είναι στο αίμα μου. Είμαστε οι γαλαζοαίματοι της πόλης μας!

Ν.ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ 4/3/2016

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ Δ. ΦΩΤΕΙΝΗ”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις