Ισοπαλία στη Νεάπολη – Χειροκροτήθηκε η Νίκη από τον κόσμο της που γέμισε το γήπεδο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την ΑΕΛ για την 31η αγωνιστική της SL2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τη Νίκη να είναι κυρίαρχη στο πρώτο και εκτός του γκολ του Μιράντα στο 6’ να σπαταλά πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς, ενώ η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας με εκτέλεση πέναλτι του Όγκμποε στο 52’ και δημιουργώντας φάσεις για να κάνει την ολική ανατροπή.

Η Νίκη Βόλου απέδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν κοιτάζει τα «θέλω» του αντιπάλου και παίζει για τη φανέλα, την ιστορία και τον υπέροχο κόσμο της που γέμισε το Στάδιο της Νεάπολης, σε μέρα που τα καταστήματα της πόλης είναι ανοιχτά πρωί-απόγευμα και τα εργοστάσια σχολάνε το νωρίτερο στις 3 μ.μ..

Το γκολ της Νίκης από την κερκίδα των φιλάθλων της 

Με τέτοια νοοτροπία, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να κρύψουν τα δικά τους προβλήματα μειώνοντας τίμιες προσπάθειες, η Νίκη Βόλου μπορεί να φιλοδοξεί πως στο κοντινό μέλλον θα αγωνίζεται στην κατηγορία που της αξίζει και δεν είναι άλλη από την πρώτη, τη Σούπερ Λιγκ 1.

Το ματς

Η Νίκη μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προειδοποίησε για τις προθέσεις της, μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Κουσκουνά, ο οπόιος πήρε την κεφαλιά, από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιράντα, με την μπάλα, όμως, να φεύγει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, οι κυανόλευκοι βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν. Ο Μιράντα εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία από κεφάλι αμυντικού στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Θεοδωρόπουλου, για το 1-0.

Από ‘κει και πέρα, η ΑΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει, σε ένα ματς που πήγαινε “πάνω – κάτω”, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν, συνεχώς, προϋποθέσεις, με τη Νίκη, όμως, να είναι εκείνη που “σπατάλησε” μεγάλες ευκαιρίες, για να πάει στην “ανάπαυλα” με προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 29′, ο Μιράντα έστρωσε στον Πάνο, το σουτ στην κίνηση έβγαλε δύσκολα ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιράντα εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Τσουκαλά να παίρνει την κεφαλιά και τον Μαϊδανό να διώχνει, επί της γραμμής.

Η τελευταία καλή στιγμή που κατεγράφη στο πρώτο μέρος ήταν ένα ακόμα δυνατό σουτ του Πάνου, από θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΛ μπήκε στο γήπεδο, με σκοπό να πιέσει για την ισοφάρισει και το έπραξε, δίχως να… απειλήσει, ουσιαστικά! Στο 52’, ύστερα από μία σέντρα εντός περιοχής Μπάγιτς, ο Κυριακίδης, στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Όγκμποε, για το 1-1.

Από ‘κει κι έπειτα, οι δύο ομάδες επιχείρησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ, με την εικόνα του παιχνιδιού να δείχνει πως καμία ομάδα δεν αρκείτο στην ισοπαλία. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια “κλασική” ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, με την πλέον αξιοσημείωτη στιγμή του δευτέρου μέρους να έρχεται στις καθυστερήσεις και στο πέναλτι που ζητά η Νίκη στο 91’, όταν ο αμυντικός της ΑΕΛ, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την περιοχή του, τη βρήκε με το χέρι του, με τον διαιτητή και τον πρώτο βοηθό του, που ήταν μπροστά στη φάση, να “κλείνουν τα μάτια” στην κυανόλευκη περίπτωση πέναλτι.

Χειροκροτήθηκε η Νίκη Βόλου στο τέλος του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Αθανασίου, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Πάνος, Παναγιωτίδης (78′ Γκαρσία), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μιράντα, Βασιλείου (65′ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος (46′ Γρηγορόπουλος), Μαξιμένκο, Ραμίρεζ, Κ. Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46′ Όγκμποε), Κούστα (46′ Κολομπίνο), Μαυριάς (78′ Νίνο), Γλυνός (67′ Μιλτιάδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις