Τα επιχειρήματα των “59” που μπλόκαραν το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό

Όπως έγινε γνωστό, 59 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατέθεσαν αγωγή κατά της «Μάνας του Λόχου», με στόχο να πετύχουν την ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, η οποία υπερψήφισε το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.

Η «LiveSport» λοιπόν παραθέτει τα 4 βασικά επιχειρήματα που υπάρχουν στην 19σέλιδη αυτή αγωγή και έχουν να κάνουν ουσιαστικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας και την τήρηση του καταστατικού.

Αναλυτικά οι λόγοι που αναφέρονται:

1) Μη ύπαρξη απαιτούμενου ποσοστού πλειοψηφία 2/3 των μελών για την λήψη της απόφασης. Ο νόμος προβλέπει ότι για την λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης, που αλλάζει εκ θεμελίων το μέλλον, την εικόνα, την ιστορία, την λειτουργία και το ποιόν των Σωματείων απαιτείται πλειοψηφία 2/3 των συνολικών μελών του Σωματείου και δεν είναι δυνατόν να εννοείται κάτι άλλο, διότι ο νόμος προβλέπει ρητώς τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται πλειοψηφία για παράδειγμα των παρόντων μελών της ΓΣ.

2) Ζήτημα εφαρμογής διαδικασίας επιστολικής ψήφου. Η επιλογή της επιστολικής ψήφου δεν προβλέπεται γενικώς στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

3) Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν καθ’ όλα νόμιμη και επιπλέον αποδεικνύεται το ανυπόστατο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

4) Επί της στάθμισης των αναγκών: α) το πνεύμα και το γράμμα του όρου 12.4 του καταστατικού αποσκοπεί στην προστασία της περιουσίας του Σωματείου, β) θα πρέπει αναλόγως να αξιολογηθούν και οι προς απόκτηση εγκαταστάσεις, ειδικά δε όταν η απόκτηση πραγματοποιείται διά μορφής ανταλλαγής δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις