Κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον στην Καβάλα, προκρίνεται το μοντέλο λαϊκής βάσης

Κανένα ενδιαφέρον από επενδυτή για την Καβάλα και υπάρχουν σκέψεις για λαϊκή βάση.

Ο Κωστας Λιόλος μιλώντας στην «Αθλητική Πρωινή» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μοντέλο που πρέπει να λειτουργήσει ο ΑΟΚ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Έκανε λόγο για λαϊκή βάση με συμμετοχή με μελών, κάτι που εφαρμόζεται σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Η ιδέα μου έχει να κάνει με μια μεγάλη ομάδα του πλανήτη την Μπαρτσελόνα. Ήταν σε χειρότερη μοίρα από μας, η Μπαρτσελόνα η οποία δέχτηκε για πολλά χρόνια απειλές από την τότε πολιτική κατάσταση που υπήρχε στην Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα έγινε μια ομάδα λαϊκής βάσης. Αυτό το είχα πει κάποτε και για τον ΑΟΚ αλλά μερικοί το είχαν παρεξηγήσει.

Τώρα θα το πω κάπως διαφορετικά: «Όλοι μαζί μπορούμε». Όλοι μαζί μπορούμε για το καλό του ΑΟΚ και της πόλης μας. Αυτό για να γίνει χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να παρακινήσουμε όλους τους πολίτες, τις αρχές. Να κάνουμε μια συγκέντρωση άμεσα είτε στο «Ανθή Καραγιάννη», είτε στο «Βερούλειο» ή στο Διοικητήριο. Αυτό επιβάλλεται να γίνει για να βρούμε λύσεις. Εκεί θα ακουστούν απόψεις.

Υπάρχει κανένας εκατομμυριούχος να αναλάβει την ομάδα; Δε φαίνεται πουθενά. Μακάρι να βρεθεί κάποιος εκατομμυριούχος και να αναλάβει την ομάδα. Τώρα όμως δε φαίνεται κάτι τέτοιο. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι είναι γύρω από την ομάδα έχουν κουραστεί. Πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των μελών. Να γραφτούμε μέλη καινούρια.

Όλοι να βγουν μπροστά. Ο Δήμαρχος, ο ντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές, όλοι οι τοπικοί φορείς. Πρέπει να έρθουν αρχικά όλοι σε αυτή τη συγκέντρωση η οποία πρέπει να γίνει άμεσα. Ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Ακόμη και αύριο.

Αυτό φυσικά για να γίνει, πρέπει να το δρομολογήσει ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ. Αυτός πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία. Εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα που προανέφερα, να κληθούν ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟΚ, ο Σύνδεσμος Προπονητών, ο ΣΦΑΟΚ, η ΛΦΚ, η ΕΠΣΚ κτλ. Όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε. Ακόμη το Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Μπορούμε να βρούμε 300-400 μέλη σε όλο το νομό Καβάλας; Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Πρέπει να γίνει με ένα προγραμματισμό. Να μαζευτούμε και να χαράξουμε μια κοινή γραμμή. Να μας δοθεί ένας χώρος από το Δήμαρχος στην κεντρική πλατεία ή στην πλατεία Καπνεργάτη και να γράφουμε μέλη. Ο καθένας να δίνει ότι μπορεί.

Το χωρίζω σε δύο μέρη. Αυτοί που μπορούν να δίνουν 100 ευρώ το μήνα και αυτοί που μπορούν να δίνουν 50 ευρώ. Έτσι μπορεί να μαζευτεί ένα ικανό ποσό για να λειτουργεί η ομάδα. Και 200 μέλη να κάνουμε με 100 ευρώ, είναι κάτι το σημαντικό.

Επίσης και άλλα 200 μέλη από 50 ευρώ. Να γραφτούν μέλη για 10 μήνες. Από τον Αύγουστο μέχρι το Μάιο. Θα πάρει μια μεγάλη πνοή η ομάδα. Από τα μέλη αυτά, θα εκλεγεί και η διοίκηση. Ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Τα μέλη θα έχουν λόγο, θα μπορούν να ψηφίζουν και φυσικά να εκλέγονται.

Να γνωρίζουμε βέβαια που πάει και το τελευταίο ευρώ. Εκτός από τις συνδρομές των μελών, να υπάρχει το εμπορικό κομμάτι με τις διαφημίσεις, τους χορηγούς και όλα αυτά. Αυτό πρέπει να το επικροτήσουν όλοι.
Πρώτος ξεκινάω εγώ με 100 ευρώ το μήνα. Τα μέλη θα έχουν κάποια προνόμια όπως δωρεάν είσοδος στο γήπεδο με την οικογένεια τους. Ο συνδρομητής δωρεάν στο γήπεδο. Αν έχει παιδιά στην Ακαδημία του ΑΟΚ να έχει έκπτωση 50% στη μηνιαία συνδρομή. Να υπάρχει το κίνητρο, να έρθει ο κόσμος κοντά.

Δεν είναι ουτοπικά όλα αυτά. Πρέπει να έχουμε τη βοήθεια. Υπάρχουν κάποιοι που να μη το θέλουν; Να συγκεντρωθούμε, να τα βάλουμε κάτω και να βρούμε λύσεις για τον ΑΟΚ. Αν βρεθεί βέβαια ο επενδυτής, μετά χαράς να πάρει την ομάδα και όλοι να τον αγκαλιάσουμε. Κάτι τέτοιο όμως στην παρούσα φάση δε φαίνεται να γίνει”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις