Απάντηση ΕΠΟ σε Super League: «Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο…»


Μοιράσου το άρθρο

 

Τη δική της θέση δίνει η ΕΠΟ για το που θα καταλήξει το 4% από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 28/7, ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από την πλευρά του πρώτου τονίστηκε για το ποσό αυτό ότι… «αποδεχόμαστε ότι θα διατεθεί για την επαγγελματική διαιτησία. Θα χρηματοδοτηθεί έτσι η επαγγελματική διαιτησία, η οποία θα ισχυροποιηθεί και θα μπορεί λειτουργήσει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο».

 

Από πηγές της διοργανώτριας πάντως, τονίζεται ότι τίθεται σε άμεση εφαρμογή πλάνο ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από τα χρήματα αυτά.

Η ΕΠΟ με διαρροή της, το απόγευμα της Παρασκευής τονίζει ότι «Σε σχέση με δημοσιεύματα για τη διάθεση του ποσοστού 4% από τη μείωση του ποσοστού της ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ, παραπέμπουμε στα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του υφυπουργείου Αθλητισμού μετά τη συνάντηση του υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου την Πέμπτη 28/7.

Σύμφωνα με αυτό: «Συζητήθηκε επιπλέον η περικοπή του ποσοστού της Ομοσπονδίας από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ (1% αντί 5%) που επίσης ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και η διάθεση αυτών των πόρων για την απαραίτητη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας». Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις