Προβάδισμα παραμονής για Σκόπελο, μετά το 2-0 επί των Μικροθηβών.

Μεγάλης σημασίας βαθμολογική νίκη για τη γηπεδούχο Σκόπελο στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία, καθώς επικράτησε των Μικροθηβών με 2-0. Οι δυο ομάδες πλέον βρίσκονται ισόβαθμες στην 7η και 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους νησιώτες να υπερτερούν στην ισοβαθμία…

καθώς έχουν δυο νίκες (2-3 το ματς του α’ γύρου) επί του συγκεκριμένου αντιπάλου τους.

Αν κι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς εξαιτίας της συνεχόμενης βροχής, το διάστημα πριν την έναρξη του αγώνα, οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο κατά το πρώτο ημίχρονο, όπου έγιναν περισσότερο μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.
Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 22′, όταν μετά από σέντρα του Χυσάϊ, κεφαλιά του Συνοδινού πέρασε λίγο άουτ. Σε παρόμοια φάση στο 27′ η κεφαλιά του Συνοδινού κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 34′, όμως, ο Χυσάι βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ύστερα από κάθετη πάσα του Συνοδινού κι ατομική ενέργεια του σκόρερ, που πέρασε τον τελευταίο αμυντικό, αλλά και τον τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0. Στο 39′ σουτ του Συνοδινού πέρασε λίγο άουτ κι έτσι ολοκληρώθηκε το α’ μέρος.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο αναζητώντας το γρήγορο γκολ, έτσι ώστε να «καθαρίσουν» από νωρίς το παιχνίδι. Ο Χρυσάνθης απέτυχε να σκοράρει με κοντινή προβολή στο 67′ και λίγο αργότερα (70′) είδε το σουτ που έκανε να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα.
Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 73΄ με κοντινό πλασέ του Στ. Χρυσάνθη, μετά από ωραία πάσα του Σκιαθίτη που έκανε κούρσα από δεξιά, πριν κάνει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου βρήκε τον σκόρερ.
Η καλύτερη στιγμή για τις Μικροθήβες ήταν στο 65′ κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0, όταν ο Παπαδάκης έκανε την κάθετη μπαλιά στον Αναγνώστου, με τον τελευταίο να σουτάρει. Όμως παίκτης της Σκοπέλου κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή τέρματος.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι κάνουν λόγο για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 20′, σε χέρι παίκτη της Σκοπέλου εντός περιοχής και διαμαρτύρονται για την απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Ζιούλης (65′) όταν ανέτρεψε αντίπαλό του (Χρυσάνθη) ως τελευταίος. Σ’ αυτή την περίπτωση , τονίζουν, ότι ο ποδοσφαιριστής της Σκοπέλου βρισκόταν καθαρά σε θέση οφ-σάιντ.
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του κ. Χρήστου Αναγνώστου στο «goalpost.gr» μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας και τον Αρχιδιαιτητή, γιατί στα καθοριστικά παιχνίδια προς το τέλος του πρωταθλήματος, όπως με τον Αίαντα Σούρπης και σήμερα με τη Σκόπελο, έστειλαν ένα μεγάλο διαιτητή, τον Ρούση. Ας τον στείλουν σε ένα από τα τρία παιχνίδια ως το τέλος, για να τελειώσει το πρωτάθλημα όμορφα…» και συμπήρωσε. «Από την άλλη όμως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ομάδα της Σκοπέλου για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχε».
Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Ζαρείφης, Σκιαθίτης (74′ Γκουμάς), Τάσσιος, Αλεξίου, Τριανταφύλλου, Μπακόπουλος (75′ Ιμπρούσι), Κερμελής, Παναγιώτου (74′ Σένκο), Χυσάϊ, Συνοδινός, Χρυσάνθης
ΜΙΚΡΟΘΗΒΕΣ: Ζαγκαβιέρος, Παπανίκος, Ζιούλης, Σκοτεινός, Θεοδ. Βαλκανιώτης, Παπαδάκης, Γιαν. Ευσταθ. Βέτσικας (30′ Γιαν. Γεωργ. Βέτσικας), Λανάϊ, Ρομάριο, Γκαμάλιας (60′ Αθ. Βαλκανιώτης), Αναγνώστου
*Ο Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ευχαριστεί για άλλη μια φορά, όλους τους φιλάθλους που αψήφησαν τις αντίξοες συνθήκες, τη βροχή και το κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου για να στηρίξουν την ομάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις