Απάντησε στον Τσεκούρα ο Ρούμπος: Δεν άντεξε την αλήθεια


Μοιράσου το άρθρο

Με επιστολή του ο Νίκος Ρούμπος απάντησε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκο Τσεκούρα μετά την επιστολή του δεύτερου στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά:

“Μετά από την απάντηση του πρόεδρου του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 στη γνωστοποίηση των λόγων για τους οποίους αποχώρησα από την Γενική διεύθυνση της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, προκειμένου να προασπίσω την αξιοπρέπεια μου και την αληθινή διάσταση της κατάστασης που διαμορφώθηκε δηλώνω τα ακόλουθα: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αιφνιδιασμένος και ενοχλημένος από τις εξελίξεις στην ανδρική ομάδα μπάσκετ ,για τις οποίες η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον ίδιο και τα μέλη του ΔΣ, επέλεξε να τοποθετηθεί με τρόπο παρελκυστικό χωρίς να δίνει καμία πειστική απάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για την τρέχουσα, υπό διαμόρφωση αγωνιστική περίοδο η διοίκηση του Ολυμπιακού γνώριζε με ακρίβεια εγγράφως και προφορικα, μετα από τέσσερις συναντήσεις μαζί μου τις οικονομικές και οργανωτικές απαιτήσεις για την νέα Β εθνική κατηγορία.

Ενώ είχα εκδηλώσει την πρόθεση να μην ασχοληθώ μου ζητήθηκε να συνεχίσω να συνεισφέρω από την θέση του Γενικού διευθυντή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης και λειτουργιας των τμημάτων εκ των εσω.

Εξέδωσε και δελτίο τύπου με επίσημη αναγγελία της συνεργασίας.

Εξέθεσα και κατέθεσα συγκεκριμένο πλάνο άντλησης εσόδων το όποιο είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και χρειάζεται συγκεκριμένη και εξειδικευμένη εξυπηρέτηση.

Γνωρίζοντας η διοίκηση ότι δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους αποδέχτηκε , προχώρησε  και εξήγγειλε επίσημα  προσλήψεις προπονητών και συμφωνίες με παίχτες αποδεχόμενη συγκεκριμένο απαιτητικό πλάνο, το οποίο στην πορεία αναθεώρησε προς τα κάτω ,απόφαση την όποια τόσο ο κ. Γκουγκουτούδης, όσο κι εγώ αποδεχτήκαμε. Ο κ. Γκουγκουτούδης αποχώρησε όταν προχθές η διοίκηση, δια του κ. Κυριακόπουλου,  του γνωστοποίησε την αδυναμία να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για την ομάδα. Ως εκ τούτου πράττοντας ορθώς αποχώρησε προστατεύοντας πρωτίστως την δική του υπόσταση , με το δικό του μέτρο.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά προ εβδομάδος γνωστοποίησα στη διοίκηση την αποχώρησή μου , δια του κ. Κυριακόπουλου, αλλά και στους υπόλοιπους συνεργάτες μου την απόφαση αυτή. Η αδυναμία συνέπειας λόγων και πράξεων με οδήγησε στην αποχώρηση καθώς δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτώ να εκτίθεμαι σε πρακτικές τις οποίες δεν αποδέχομαι.

Σχετικά με το ζήτημα της χορηγικής συμφωνίας με τον επιχειρηματικό όμιλο σας γνωστοποιώ ότι κανένα ενδιαφέρον δεν θα είχα, εάν ο κ. Τσεκούρας με διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές (οι κλήσεις και οι συνομιλίες διαθέσιμες εύκολα)μου γνωστοποίησε την αναμονή επικείμενης συνάντησης με τους ιδιοκτήτες στην οποία μου ζήτησε να παρουσιάσουμε μια  διευρυμένη χορηγική πρόταση για ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Με την γνωστή εξέλιξη στο ζήτημα, η οποία πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του .

Πέραν όλων αυτών στην προσπάθεια του να με υποτιμήσει και να με απαξιώσει, γιατί είναι προφανές ότι η αποδοχή της ανάδειξης της  αλήθειας είναι μια δύσκολη υπόθεση, επιδόθηκε, με ανακρίβειες, σε συσχέτιση της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, με τα προσφάτως τεκταινόμενα, για την οποία πριν λίγους μήνες εξέδιδε αλλεπάλληλα συγχαρητήρια για εμένα προσωπικά και τους άλλους συντελεστές.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την διοικούσα επιτροπή, μετά τις αλλεπάλληλες σεζόν μη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων είχε αλλοιωθεί η σύνθεση της με αλλεπάλληλες αποχωρήσεις και οι παραμένοντας με κύριο συμπαραστάτη τον κ. Βλιώρα Γιώργο αναλάβαμε την δύσκολη υπόθεση της πορείας στην Β Εθνική με το γνωστό αποτέλεσμα.

Η διοίκηση συμμετείχε μόνον οικονομικά, όπως είχε συμφωνηθεί καλύπτοντας έξοδα μετακινήσεων, διαιτησιών και γραμματειών.

Στην υποχρέωση αυτή ανταποκρίθηκε και πέραν αυτής όταν τέθηκε ζήτημα ενίσχυσης συμμετείχε και σε αυτό υπερβαίνοντας και την τυπική υποχρέωση.

Η ελλειμματική διοικούσα επιτροπή ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και πέραν αυτών και κατά περίσταση , δεν μετέφερε δε βάρη στη διοίκηση του ερασιτέχνη καθώς τις οποίες εκκρεμότητες συνεχίζει να διευθετεί.

Ο κ. Τσεκούρας  μη αντέχοντας το κόστος της ανάδειξης της αλήθειας, στην προσπάθεια του εμφανώς να με υποτιμήσει να με υποβιβάσει, και να με απαξιώσει κακόβουλα αναφέρει ότι η διοίκηση πλήρωνε υποχρεώσεις σε εμένα προσωπικά.

Οι παροχές της διοίκησης αφορούσαν υποχρεώσεις της ομάδας και όχι προσωπικές μου.

Γνωρίζουν όλοι ότι προσωπικά εκπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου οικονομικές και παροχής αμέτρητων ωρών δουλειάς στο ακέραιο.

Δεν χρωστώ ευγνωμοσύνη σε κανέναν. Μου χρωστάνε πολλοί.

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού θεωρεί δεδομένο ο,τι η αξιοπρέπεια, η συνέπεια η εργατικότητα η συλλογική δουλειά πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο δικό της μέτρο.

Θεωρεί δεδομένο ότι οποίος εργάζεται έμμισθος ή αφιλοκερδώς για τα συμφέροντα του συλλόγου οφείλει να συντάσσεται και να αποδέχεται πρακτικές ή καταστάσεις οι οποίες τον εκθέτουν δημόσια αρκεί να εξυπηρετείται οποία στρεβλή αντίληψη κυριαρχεί.

Όπως όλοι γνωρίζουν δεν έχω καμία προσωπική εξάρτηση από κανένα πόλο συμφερόντων και διατηρώ ακέραιο το προνόμιο να διακινώ με κάθε τρόπο την αλήθεια με το μέτρο της δικής μου αξιοπρέπειας το οποίο μόνον εγώ καθορίζω.

Για ο,τι γίνεται ή δεν γίνεται σε έναν οργανισμό την ευθύνη την έχει ακέραια ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στον ιστορικό, όπως θέλουν να τον αποκαλούν, Ολυμπιακό τα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να κοιτάξουν πολύ βαθιά προς τα μέσα για να απαντήσουν εάν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλητισμού οι οποίες επιβάλλουν οικονομική ευρωστία, καινοτόμο σκέψη, συλλογική δουλειά, συνέπεια και αξιοπιστία.

Καλή συνέχεια των καλοκαιρινών σας απολαύσεων.

Με τιμή

Νίκος Ρούμπος”

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις