Πως υποβιβάζονται οι ομάδες από την Α’ ΕΠΣΘ.

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ μπαίνει στις τελευταίες στροφές του και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την προσπάθεια των ομάδων να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγόρια…

Τη φετινή χρονιά το θέμα παραμονής δείχνει περίπλοκο, δεδομένου ότι στην με συμπληρωματική προκήρυξη που κοινοποιήθηκε στις 06 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται η διεξαγωγή μπαράζ κατάταξης των ομάδων.
Όπως προβλέπεται στο σχετικό Άθρο, της συμπλήρωσης στην Προκήρυξη Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο τελικός αριθμός ομάδων που θα υποβιβαστούν είναι σε συνάρτηση με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και είναι εγγεγραμμένες στη δύναμη της ΕΠΣΘ.
Ας ξαναθυμηθούμε τι προβλέπει το εν λόγω Άρθρο αναλυτικά…

«Σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘Ενωσης της 2/11/2015 (Πρακτικό Νο 5) , έγινε η κατωτέρω συμπλήρωση στην Προκήρυξη Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2015-2016.
ΑΡΘΡΟ 20 : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
(άρθρο 20 του Κ.Α.Π.)

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συμμετέχουν είκοσι τέσσερις (24) ομάδες οι οποίες χωρίζονται σε δύο ομίλους των δώδεκα (12) ομάδων, ως ακολουθως:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ                                      Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                             ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ-ΘΗΒΕΣ
Α.Ε. 2002                                       ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ
Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ ΙΑΣΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ     Α.Μ.Σ. ΑΘΛΟΣ

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΤΙΚΩΝ                       ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
ΔΑΦΝΗ                                          ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ Γ.Σ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ Α.Σ.                      Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ                              ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ                                ΔΙΑΓΟΡΑΣ Α.Ε.Σ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.                             ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ Α.Σ.
ΠΗΛΕΑΣ                                         ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ                                   ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ
ΣΚΙΑΘΟΣ                                       ΣΚΟΠΕΛΟΣ

1. Οι δώδεκα (12) ομάδες του 1ου ομίλου και οι δώδεκα (12) ομάδες του 2ου ομίλου θα συμμετάσχουν σε είκοσι δύο (22) αγωνιστικές, έντεκα (11) αγωνιστικές στον α’ γύρο και έντεκα (11) αγωνιστικές στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες του 1ου ομίλου θα καταταγούν από την 1η έως την 12η θέση και οι ομάδες του 2ου ομίλου θα καταταγούν από την 1η έως την 12η θέση.

2. Η πρώτη ομάδα του 1ου ομίλου και η πρώτη ομάδα του 2ου ομίλου θα αγωνιστούν από ένα (1) αγώνα έδρας για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, ο οποίος εξασφαλίζει την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα Πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για την προαγωγή στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
Στους αγώνες αυτούς τα εκτός έδρας τέρματα λογίζονται διπλά, εφόσον κατά την τελική κατάταξη υπάρχει ισοβαθμία σε βαθμούς και τέρματα .

3. Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 8η έως και την 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον πρώτο και δεύτερο όμιλο υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 . ‘Ετσι θα υποβιβασθούν στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία απευθείας δέκα (10) ομάδες συνολικά από τους δύο ομίλους.

4. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική Κατηγορία, οι ομάδες που κατέλαβαν την 7ηθέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής παραμένει στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2016-2017, εάν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζονται και οι δύο (2) ομάδες που κατέλαβαν την 7η θέση στη Β’ Κατηγορία, ενώ εάν υποβιβασθούν και οι τρεις (3) ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από την Γ’ Εθνική κατηγορία εκτός των ομάδων της 7ηςθέσης που αναφέρεται παραπάνω, οι ομάδες που κατέλαβαν την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας στον 1ο και 2ο όμιλο δίνουν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο και ο νικητής παραμένει στην Α’ Κατηγορία για την περίοδο 2016-2017.»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις