ΕΠΟΣ! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 19χρονη Ελληνίδα, Ελίνα Τζένγκο (vids)

Η απίθανη Ελίνα Τζένγκο τα κατάφερε! Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού  ακοντισμού κατέκτησε την Ευρώπη και έφερε στην Ελλάδα το πέμπτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Μετά τα δύο χρυσά της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 και 20 χλμ βάδην, το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και το ασημένιο της Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η 19χρονη Τζένγκο έγραψε ιστορία με ακόμα ένα χρυσό.

Σε ένα αγώνισμα που κατά το παρελθόν η Ελλάδα γνώρισε μεγάλες επιτυχίες με τη Σοφία Σακοράφα, την Άννα Βερούλη και τη Μιρέλα Μανιάνη, ήρθε η Τζένγκο για να συνεχίσει τη σπουδαία παράδοση.  Μάλιστα έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό μετά τη Βερούλη το 1982 στην Αθήνα και τη Μανιάνη το 2002 στο Μόναχο.

Με βολή στα 65,81μ. κυριάρχησε στον αγώνα καθώς άφησε πίσω της και με διαφορά τις υπόλοιπες ακοντίστριες που δεν μπόρεσαν να την πλησιάσουν. Έκανε ατομικό ρεκόρ, πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών και την τρίτη καλύτερη εφετινή επίδοση στον ακοντισμό γυναικών. Κι είναι μόλις 19 ετών…












 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις