“Αυτοί είναι οι λόγοι για το πρόωρο διαζύγιο Βόλου – Τανσό”

Ρεπορτάζ του Κώστα Πλιάτσικα για το SDNA αποκαλύπτει τα αίτια για το πρόωρο διαζύγιο Βόλου – Τανσό.

Το ρεπορτάζ:

“Όταν έπειτα από τη λήξη της περασμένης σεζόν ο Βόλος βγήκε στη γύρα προς αναζήτηση νέου προπονητή, δεν έστριψε τις κεραίες του προς την αγαπημένη του ισπανική αγορά, αλλά προς Γαλλία μεριά.

Η θεσσαλική ομάδα άλλαξε δαχτυλίδια με κόουτς…by France κι έδωσε το χρίσμα στον Οσβάλντ Τανσό.

Ωστόσο ο 49χρονος τεχνικός μία που κάθισε στον πάγκο στο ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και μία που…πνίγηκε στα νερά του Παγασητικού. Game over!

Ο λόγος του διαζυγίου – εξπρές με τον Γάλλο τεχνικό ασφαλώς και δεν είναι το γκολ του Μπαράλες στο 98ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης που ισοφάρισε το σκορ (3-3) και στέρησε από το Βόλο το νικηφόρο ξεκίνημα στη νέα κούρσα της Super League.

Μπάλα είναι, θα συμβούν κι αυτά.

Οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στο Βόλο, δεν αιφνιδιάστηκαν με το πρόωρο τέλος του Οσβάλντ Τανσό στο τιμόνι της θεσσαλικής ομάδας και την αποχώρησή του προτού καλά, καλά ανάψουν οι μηχανές του πρωταθλήματος.

Για να περάσουμε στο…παρασύνθημα η αγωνιστική εικόνα του Βόλου στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ήταν μακριά από αυτό που ήθελαν να βλέπουν ο Αχιλλέας Μπέος και τα άλλα βολιώτικα παιδιά.

Η θεσσαλική ομάδα δεν έβγαζε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι την ενέργεια, την ένταση, το επιθετικό ποδόσφαιρο και τις φάσεις των προηγούμενων σεζόν.

Αυτό ήταν κάτι που δεν…άρεσε και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να χρεωθεί στον καθ΄ύλην αρμόδιο που δεν είναι άλλος από τον προπονητή.

Τρανταχτό (αρνητικό) παράδειγμα υπήρξε ο περυσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Τομ Φαν Βέερτ που έβλεπε την μπάλα να φτάνει στο μέρος του όλο και λιγότερο και να μην αξιοποιείται από τους συμπαίκτες του όπως την πρώτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου έκανε «παπάδες».

Στο ματς της πρεμιέρας με την Τρίπολη τη μία και μοναδική φορά που τον «έπαιξαν» ο Ολλανδός φορ έκανε αυτό που ξέρει καλά και…παστέλωσε το γκολ.

Όλα αυτά έριξαν κατακόρυφα τη δημοτικότητα του Οσβάλντ Τανσό εντός των τειχών και άρχισαν να αναδύονται – πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος – στην ατμόσφαιρα οι πρώτες οσμές του πρόωρου τέλους της θητείας του στο Βόλο.

Συν τω χρόνω ήρθε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η απρόσμενη ισοπαλία (3-3) με τον Αστέρα Τρίπολης (μετά το 3-1 στο 65΄) που αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως…πάτημα για τα βολιώτικα παιδιά, ούτως ώστε να προχωρήσουν την επόμενη μέρα στην (προαποφαισμένη) διακοπή της συνεργασίας με το Γάλλο τεχνικό”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις