Τσεκούρας: “Στόχος τους να φύγω από τον Ολυμπιακό Βόλου”

Συνέντευξη τύπου, μέσω της οποίας θέλησε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που “καίνε” τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, παραχώρησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Νίκος Τσεκούρας. “Στόχος των επιθέσεων στο πρόσωπό μου είναι να φύγω από τον Ολυμπιακό”, τόνισε, κατά τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προκαλώντας αίσθηση.

Στο σχετικό απόσπασμα, ανέφερε τα εξής:

“Στόχος είναι να φύγω από τον Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο αυτό, για να τελειώνουμε. Εγώ θα φύγω, όταν το πουν τα μέλη του Ολυμπιακού που με επέλεξαν. Όταν έρθει πρόταση, ολοκληρωμένη, εδώ είναι το Δ.Σ. να έρθει εδώ, να το συζητήσουμε και να συναινέσω. Όχι όμως πρόχειρα κι από τις καφετέριες”.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, για θέματα που αφορούν γενικά τον σύλλογο και για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση για αποφάσεις κι ενέργειες της διοίκησής μας, σας κάλεσα εδώ σήμερα, ώστε να έχετε κι εσείς μία πιο υπεύθυνη ενημέρωση.

Θέλω σήμερα να ξεκινήσω, κλείνοντας οριστικά ένα θέμα που με αφορά προσωπικά και, συγχρόνως, δημιουργεί εσωστρέφεια στον σύλλογο. Το τελευταίο διάστημα έχω γίνει γνώστης μιας προσπάθειας από κάποιους να βγει υπεύθυνη η διοίκηση του Ερασιτέχνη κι εγώ προσωπικά για ό,τι κακό έγινε πέρσι στην ΠΑΕ. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αλήθεια. Από εμάς, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, καμία ανακοίνωση εις βάρος της ΠΑΕ. Θα περίμενα να ακούσω και κάποια αυτοκριτική για το γεγονός ότι η ομάδα υποβιβάστηκε και πώς έγινε. Δυστυχώς, όμως, συνεχώς ακούω αναφορές για κάποια 17 ευρώ που πλήρωσα. Τί να πω; Πιο κάτω δε γίνεται. Δέχομαι συνεχώς προσωπικές επιθέσεις με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχουν στόχο να πλήξουν την προσωπικότητά μου, αλλά, ευτυχώς, στην πόλη αυτή όλοι, λίγο – πολύ, γνωριζόμαστε. Δε με αγγίζουν καθόλου. Αυτά κάνουν κακό μόνο στον σύλλογο κι όχι σε μένα. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, να σταματήσουν αυτό το κλίμα εσωστρέφειας, τώρα που ο σύλλογος χρειάζεται βοήθεια απ’ όλους μας. Η σιωπή μπορεί να είναι χρυσός, αλλά αν διαπιστώσω ξανά πως στρέφονται κατά της προσωπικότητάς μου, θα αναγκαστώ να απαντήσω με όποιον τρόπο επιλέξω εγώ.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει την ευθύνη να “τρέχει” τις υποδομές των τμημάτων κι όχι Ανώνυμες Εταιρίες. Η ΠΑΕ οφείλει να βοηθάει τον Ερασιτέχνη κι όχι το αντίθετο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν πήγε μόνη της να διοικήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ομάδα ήρθε σε εμάς, μετά τον υποβιβασμό της. Αυτό το έχω επισημάνει ξανά, διότι είναι σημαντικό. Είχαμε την επιλογή να πούμε πως δεν μπορούμε και να αποχωρήσουμε. Σεβαστήκαμε, όμως, το όνομα και την ιστορία του συλλόγου, τα μέλη του και τη δουλειά που γίνεται στα υπόλοιπα τμήματα. Θεωρήσαμε πως είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα πάνω σε γερές βάσεις, με οργάνωση, πειθαρχία, σεβασμό στον φίλαθλο του Ολυμπιακού, αξιοπιστία κι έντονο βολιώτικο στοιχείο.

Είπαμε ότι στους φιλάθλους μας θα λέμε την αλήθεια, δεν τάξαμε πρωταθλητισμό και μεγάλες μεταγραφές, είπαμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε επιθυμεί, να έρθει να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Να έρθει να συζητήσουμε. Από τη στιγμή που δεν ήρθε κάποιος επίσημα να αναλάβει το τμήμα, είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα δουλεύει σε άκρως επαγγελματικά πλαίσια, αυτό φαίνεται καθημερινά. Έχει προπονητή τον κ. Θεοδοσιάδη, που για εμάς είναι από τους καλύτερους στη Σούπερ Λιγκ 2, τον κ. Πετσιμέρη και τον κ. Φούτρη, από τους καλύτερους στην πόλη μας κι όλοι οι συνεργάτες τους που δουλεύουν με επαγγελματισμό. Η ομάδα μας έχει στελεχωθεί με νέους ποδοσφαιριστές, με έντονο βολιώτικο στοιχείο που έχουν το ταλέντο και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω εγώ και το Δ.Σ. τον Κώστα Σταματίου για τη μεγάλη και ανιδιοτελή βοήθειά του στη συγκρότηση και την καθημερινότητα της ομάδας. Θα είναι καταλυτική η συμβολή του και στις Ακαδημίες”.

Για την πώληση των διαρκείας:

“Είμαστε πάρα πολύ καλά, πάνω από τις προσδοκίες μας. Είναι έξω στην πόλη, κυκλοφορούν, πιστεύω ότι θα πιάσουμε τον αριθμό του 2019”.

Για το πότε θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις προπονήσεις του στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου:

“Την επόμενη Δευτέρα. Θα παίξουμε ακόμα ένα φιλικό στην Άλλη Μεριά με τον Ηρακλή Λάρισας. Μπορείτε να το επισκεφθείτε το κέντρο του Αγίου Γεωργίου, είναι σε άριστη κατάσταση. Μας άρεσε η Άλλη Μεριά, μαζεύτηκε ο κόσμος, θέλουμε να παίξουμε ακόμα ένα φιλικό εκεί και μετά να μεταφερθούμε οριστικά στον Άγιο Γεώργιο. Ξεκινούν κι οι Ακαδημίες, δεν μπορούν να βρίσκονται όλοι σε ένα γήπεδο”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη δουλειά στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

“Σημασία έχει να είναι ικανοποιημένος ο προπονητής κι αυτός είναι. Φοβόταν στην αρχή ότι τα παιδιά δε θα ανταπεξέλθουν, γιατί δεν έχουν ζυμωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Έχουν μπει, όμως, σε έναν ρυθμό, έχουν όρεξη να παίξουν, να δείξουν. Εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε με 2-3 μεταγραφές ακόμα, έμπειρων παικτών”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις