Τσουκαλάς: «Αντίπαλός μας το ίδιο το πρωτάθλημα…»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς ήταν αναμφισβήτητα ο MVP της περσινής σεζόν, αγωνιζόμενος σε όλα, σχεδόν, παιχνίδια της ομάδας, πετυχαίνοντας, παράλληλα, τα περισσότερα τέρματα. Η Νίκη με την έλευση του έμπειρου μέσου απέκτησε έναν φυσικό αρχηγό που παραμένει και τη φετινή σεζόν για να οδηγήσει, με τους συμπαίκτες του, την ομάδα στην υψηλότερη κατηγορία.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς μίλησε στο goalpost.gr για τους στόχους της φετινής σεζόν και για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Τσουκαλά στο goalpost.gr:

Για τις διαφορές της περσινής με τη φετινή χρονιά: «Αυτό που συναντώ φέτος είναι η μεγάλη διαφορά οργάνωσης, διαφορές στο λειτουργικό κομμάτι. Θα έλεγα πως είναι “η μέρα με τη νύχτα”. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, όμως, σίγουρα χρειαζόμαστε εξέλιξη, σίγουρα πρέπει να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Όλες οι μεγάλες ομάδες, σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα ψάχνουν την εξέλιξη, οπότε δεν πρέπει να σταματήσουμε. Φέτος, μας παρέχεται ό,τι πρέπει, όσον αφορά τη λειτουργία, τον επαγγελματισμό του αθλητή, πράγμα πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο και, πόσο μάλλον, στη δεύτερη ελληνική κατηγορία».

Για τη σημαντικότητα της έλλειψης προβλημάτων για τους ποδοσφαιριστές στην καθημερινότητά τους: «Είναι πολύ σημαντικό, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και στόχος, όταν είσαι ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα, αυτήν τη στιγμή, παρέχει σημαντικά πράγματα στον ποδοσφαιριστή, η λειτουργία της είναι σε πολύ καλό επίπεδο, οπότε αυτό λύνει τα χέρια και τα πόδια μας και κάνει πιο εύκολο το έργο μας, καθώς είμαστε συγκεντρωμένοι κι αφοσιωμένοι στον στόχο».

Για την ομάδα της Νίκης Βόλου, σε αγωνιστικό επίπεδο: «Η ομάδα έχει κάτι πολύ βασικό, το οποίο δύσκολα το συναντάς σε αυτήν την κατηγορία κι αυτό είναι ο κορμός. Οι παίκτες γνωρίζονται, οι προπονητές είναι ίδιοι, δε θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Ήρθαν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, το κλίμα είναι άριστο από την περσινή, ακόμα, χρονιά. Αποδυτήρια κι αγωνιστικός χώρος, που το ένα συνοδεύει το άλλο, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Το μόνο δύσκολο είναι το άγνωστο, ότι ακόμα δε ξέρουμε το πρόγραμμά μας. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε. Είναι δύσκολο, αλλά είναι τόσο καλή η ομάδα, όσες μέρες τη βλέπω εδώ στην Πορταριά, που φέρνει ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

Για το αν τους φορτώνει άγχος το γεγονός πως η Νίκη συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το δύσκολο κομμάτι, για να το πω κοφτά, για μένα είναι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεν έχω αγωνιστεί σε πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην καριέρα μου και δεν το λέω από άποψη ποιότητας ή ανταγωνισμού, μιλάω για το άγνωστο. Δεν υπάρχει πρόγραμμα, δε ξέρεις πώς να δουλέψεις, δουλεύεις στον αέρα, προπονητής και παίκτης. Είναι δύσκολη η διαχείριση, αυτό δημιουργεί ανασφάλειες και δυσκολίες. Δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες, δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, κοιτάμε τον εαυτό μας. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, δυνατή. Στόχο δε χρειάζεται να πω, όχι επειδή φοβάμαι να πω λόγια ή χρειάζεται κάτι άλλο, αλλά πιστεύω ότι δε χρειάζονται λόγια. Ξέρουμε καλά ποιοι είμαστε, ο στόχος είναι αυτονόητος. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, για να φτάσουμε σε ένα σημείο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις βλέψεις μας».

 

Για το πόσο απαραίτητο είναι να μπει ο κόσμος στην «εξίσωση» της επιτυχίας: «Οι μεγάλες ομάδες, οι βαριές φανέλες δύσκολα πετυχαίνουν, χωρίς τον κόσμο τους. Η Νίκη Βόλου σου προσφέρει αυτόν τον παράγοντα. Πιστεύω πως πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε να έρθει ο κόσμος κοντά, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και συσπείρωση, αλλά ειδικά εδώ στην Ελλάδα, για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να ταρακουνήσεις. Εξαρτάται από τα πόδια μας, είναι πολύ σημαντική η αρχή κι από ‘κει και πέρα ο κόσμος, όπως εμείς δουλεύουμε καθημερινά για την ομάδα, να δουλέψει κι αυτός εκτός γηπέδου, να έρθει στο γήπεδο, να φέρει κι άλλον κόσμο μαζί του, ο ένας να ξυπνήσει τον άλλον και όλα να πάρουν μια σειρά. Ο αντίπαλος θα καταλάβει, όταν έχουμε τον κόσμο, τη δυναμική μας. Θεωρώ ότι αυτήν την έξτρα δύναμη θα την έχουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις