Νέος διασυρμός του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη

EUROPA LEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά τη Χάιφα και η Φράιμπουργκ διέσυρε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι Γερμανοί σταμάτησαν στο 0-3 και οι ερυθρόλευκοι που δέχθηκαν καταιγισμό φάσεων χωρίς να δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο, έμειναν τελευταίοι.

Οι… παιχταράδες έρχονται, οι νίκες όχι, για ενδέκατο σερί ευρωπαϊκό ματς. Την ώρα που ο Χάμες Ροντρίγκες ανακοινωνόταν από τους «ερυθρόλευκους», επί χόρτου η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν παρουσίαζε στο κοινό της μια ακόμη θλιβερή ποδοσφαιρική βραδιά και γνώριζε τη συντριβή (0-3) από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Παρότι άπαντες γνώριζαν πριν τη σέντρα ότι η γερμανική είναι μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη, δεμένη και ποιοτική ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση της Bundesliga, παρότι επίσης γνώριζαν ότι ο τωρινός Ολυμπιακός είναι ακριβώς το… αντίθετο, η εικόνα των Πειραιωτών και πάλι ήταν αναπάντεχα τραγική σε όλα τα επίπεδα: ανέτοιμοι πνευματικά, κακοί σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, κακοί ακόμη και σε καθαρά αθλητικό, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι τα λάθη της περσινής σεζόν και τα μεγαλύτερα λάθη του φετινού καλοκαιριού, θα κοστίσουν πάρα πολύ ακριβά, όσα χρήματα και αν δοθούν ετεροχρονισμένα για προσθήκες.

Οι μοναδικοί που στάθηκαν αντάξιοι των απαιτήσεων και των προσδοκιών σε αυτό το ματς ήταν όσοι βρέθηκαν στην εξέδρα, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να έχει μια άκρως εντυπωσιακή παρουσία σε όλο το 90λεπτο και στο φινάλε να αποδοκιμάζει έντονα!

Από εκεί και πέρα, στα πιο… ποδοσφαιρικά, η άμυνα ήταν και πάλι ανύπαρκτη, με σωρεία «παιδικών» λαθών και τρομερά αργές επιστροφές, κάκιστη η κυκλοφορία μπάλας, μηδενική η επιθετική δημιουργία με πρώτη φάση στο 72′ από στημένη φάση, δεν υπήρξε η παραμικρή ομαδική συνεργασία που να δείχνει έστω την παραμικρή πρόοδο, όπως δεν υπήρξε και υποψία βοήθειας από τον πάγκο, από έναν Κορμπεράν που και πάλι πήρε ένα ωραιότατο «μηδέν» και στο διάβασμα και στη διαχείριση του αγώνα.

Το τελικό σκορ φαντάζει μάλιστα κολακευτικό για τους γηπεδούχους, αφού οι Γερμανοί έχασαν αρκετές ακόμη κλασικές ευκαιρίες, ενώ μετά το τρίτο τους γκολ σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και έβγαλαν από το ματς τους καλύτερους παίκτες τους. Μετά το αποτέλεσμα αυτό και σε συνδυασμό με τη νίκη της Καραμπάχ επί της Ναντ όπως επίσης και με την εικόνα της ομάδας, πλέον ακόμη και η 3η θέση του ομίλου φαντάζει ως ένα μικρό θαύμα, αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο αποτελέσματα απέναντι στους Αζέρους στα επόμενα δύο ματς.

Πολλά με λίγα από το ξεκίνημα…

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, η Φράιμπουργκ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε να βρίσκεται τουλάχιστον 2-3 κλάσεις κάτω. Οι Γερμανοί βρήκαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, σκόραραν στο 5ο και από εκεί και μετά πήραν και κράτησαν μέχρι το τέλος τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η φάση του 1ου λεπτού ήρθε από το πρώτο από τα πολλά τραγικά λάθη του Ουσεϊνού Μπα, με τον Κιερέχ να σουτάρει και τον Βατσλίκ να σώζει. Στο 5′ το 0-1 ήρθε επίσης με… φτηνό τρόπο. Μια απλή εκτέλεση φάουλ στο πρώτο δοκάρι από τον Γκρέγκοριτς, ο Χέφλερ βρέθηκε αμαρκάριστος με πιο κοντινό παίκτη με ερυθρόλευκα στα δύο μέτρα, τον σέντερ φορ Χουάνγκ και με μια ωραία κεφαλιά στην κίνηση νίκησε τον Βατσλίκ.

Εγκατέλειψε το ματς…

Το 0-1 στο 5ο λεπτό και όσα ακολούθησαν στα επόμενα λεπτά, έδειχναν ότι το ματς πρακτικά είχε εγκαταλειφθεί από τους γηπεδούχους, κυρίως πνευματικά αλλά και αγωνιστικά. Στο 13′ ο Γκρέγκοριτς έχασε νέα ευκαιρία με σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 14′ και το 18′ δύο σουτ από Χουάνγκ και Εμβιλά δεν απείλησαν τη γερμανική εστία. Στο 21′ ο Βατσλίκ και πάλι απέκρουσε καλό σουτ του Κιερέχ από καλή θέση στην περιοχή και στο 25′ ήρθε το 0-2. Έπειτα από συνεργασία με τον Κιερέχ από τα αριστερά και τους Μπα-Σισέ να παρακολουθούν διακριτικά όσα συνέβαιναν στην περιοχή τους, ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε σε θέση βολής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα απλό σουτ από κοντά. Στο 39′ ο Ουί Τζο Χουάνγκ είχε ένα διαγώνιο σουτ υπό πίεση μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Φλέκεν, ενώ στο 40′ η Φράιμπουργκ έχασε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους με τον Βατσλίκ και πάλι να αποκρούει το κοντινό σουτ του Ντοάν.

Τρίτο και… τέλος

Τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο σε επίπεδο εικόνας αλλά και ουσίας. Η Φράιμπουργκ μπήκε στο γήπεδο για να καθαρίσει οριστικά το παιχνίδι και το έκανε με ένα γρήγορο τρίτο γκολ. Μετά από ένα γέμισμα στην περιοχή, ο Γκίντερ από τα αριστερά γύρισε την μπάλα με το κεφάλι, ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε για ακόμη μια φορά μόνος στην καρδιά της ερυθρόλευκης περιοχής και με ένα απλό σουτ έγραψε το τελικό 0-3. Στο 72′ ο Εμβιλά αστόχησε με κοντινή κεφαλιά και στο 83′ ο Κάιτελ έχασε από κοντά την ευκαιρία για το τέταρτο γκολ, μετά από κόρνερ. Ελάχιστα άλλα πράγματα ήταν άξια αναφοράς από ένα δεύτερο ημίχρονο κατά το οποίο η Φράιμπουργκ διαχειρίστηκε τις δυνάμεις της και το… ρολόι, έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς μια εύκολη νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν / 4-2-3-1): Βατσλίκ, Ρέτσος (46′ Ρέαμπτσιουκ), Σισέ, Μπα, Βρσάλικο (71′ Άβιλα), Μπουχαλάκης (46′ Κούντε), Εμβιλά, Μασούρας (62′ Ελ Αραμπί), Μπιέλ, Μπόουλερ (62′ Ροντρίγκες), Ουί Τζο Χουάνγκ.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ / 4-4-2): Φλέκεν, Κρ. Γκίντερ, Λίνχαρτ, Μ. Γκίντερ, Σίλντιγια (78′ Κίμπλερ), Γκρίφο (78′ Κάιτελ),
Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Ντόαν (69′ Πέτερσεν), Κιερέχ (62′ Γεόνγκ), Γκρέγκοριτς (62′ Σάντε).

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
Βοηθοί: Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία), Μάνουελ Βιντάλι (Σλοβενία)
Τέταρτος: Νταβίντ Σμάιτς (Σλοβενία)
VAR: Ράντε Ομπρένοβιτς (Σλοβενία)
AVAR: Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις