Ευρωπαϊκό ρεκόρ από τη Σοφία Κτενά στην τεχνική κολύμβηση

Ένα Ευρωπαϊκό, ένα Μεσογειακό και τρία Πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο απολογισμός της Ημερίδας τεχνικής κολύμβησης για την επίτευξη ορίων εν όψει του Εθνικού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ», με τη συμμετοχή 182 αθλητών και αθλητριών από 13 σωματεία.
Την παράσταση…

…«έκλεψαν» η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά και ο Λουκάς Καρετζόπουλος, με την πρώτη, με το 16.18 που πραγματοποίησε στα 50μ. άπνοη, να κάνει και Ευρωπαϊκό αλλά και Μεσογειακό ρεκόρ και τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο πανελλήνια ρεκόρ.
Αναλυτικά τα ρεκόρ που επετεύχθησαν:
50μ. άπνοη: Σοφία Κτενά (Δελφίνια Περιστερίου) 16.18, Ευρωπαϊκό ρεκόρ γυναικών, Μεσογειακό ρεκόρ γυναικών και Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών
100μ. υποβρύχιο: Λουκάς Καρετζόπουλος (ΝΟ Αμφιθέας) 33.63, Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών
50μ. άπνοη: Λουκάς Καρετζόπουλος (ΝΟ Αμφιθέας) 14.19, Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών
Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Σοφία Κτενά και μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων, που πραγματοποίησε τριπλό ρεκόρ με το χρόνο της στα 50μ. άπνοη, σημείωσε: «Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, είμαστε ακόμα σε φάση προετοιμασίας. Όλοι οι αθλητές κυνηγάμε τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ευτυχώς εγώ κατάφερα να τα εξασφαλίσω. Η σημερινή ήταν μια επίδοση που πίστευα πως μπορούσα να πιάσω αλλά δεν την περίμενα αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι μια από τις στιγμές που κάθε αθλητής προσδοκά. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Πρέπει από εδώ και πέρα να πηγαίνουμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και έχουμε πίστη ότι την κρίσιμη στιγμή θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».