Θύμα ηλεκτρονικής απάτης γνωστή επιχειρηματίας του Βόλου – Πώς της σήκωσαν 113.000€

Δεν έχουν τέλος οι κομπίνες που σκαρφίζονται διάφοροι απατεώνες από όλον τον κόσμο, στην εποχή του διαδικτύου, προκειμένου να αποκομίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα χρηματικά ποσά. Η περίπτωση μίας Βολιώτισσας επιχειρηματία είναι χαρακτηριστική για το πόσο εύκολα κανείς μπορεί να πέσει θύμα απάτης χωρίς να το καταλάβει.

Η ιδιοκτήτρια εκτυπωτικής μονάδας στην Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου παρήγγειλε ένα φορτίο χαρτί για τις ανάγκες της επιχείρησής της. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, της στάλθηκε ψεύτικο email από την εταιρεία που συνεργάζεται για την καταβολή του ποσού,όχι στη συνηθισμένη τράπεζα της Βουλγαρίας, αλλά μίας άλλης στην Ισπανία.

Κανείς δεν υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, και αμέσως το λογιστήριο κατέβαλε το έμβασμα των 112.707 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό. Λίγες ώρες αργότερα σε επικοινωνία που είχε η Βολιώτικη εταιρεία με τον προμηθευτή διαπιστώθηκε η απάτη, πίσω από την οποία κρυβόταν ένας Νιγηριανός.

Αμέσως, το ποσό δεσμεύθηκε από την Ισπανική τράπεζα και ευτυχώς επέστρεψε στον αποστολέα από τον Βόλο, ενώ ο Νιγηριανός καταδικάστηκε χθες ερήμην από τα δικαστήρια του Βόλου σε 4 χρόνια φυλάκισης.

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις