Σάκης Κουτίνας: Και η παράδοση συνεχίζεται…

Το όνομα της οικογένειας Κουτίνα δεν είναι φυσικά άγνωστο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αλλά και της τοπικής Νίκης, με τον ιστορικό σύλλογο να έχει εκπροσωπηθεί σε δύο διαφορετικές εποχές τόσο από τον πατέρα Απόστολο όσο και από τον γιο Σάκη -με τον πρώτο να μεσουρανεί για δύο περίπου δεκαετίες με την ομάδα της καρδιάς του, με την οποία μάλιστα πανηγύρισε και την ιστορική άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α1 την περίοδο 1983-1984 όταν με το νο. 9 στην πλάτη τη βοήθησε να μαζέψει 47 βαθμούς και να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου του Βορρά.

Τα χρόνια έχουν πλέον περάσει, αλλά η σχέση της οικογένειας με τον τόπο και την Νίκη Βόλου παραμένει μέχρι και σήμερα αναλοίωτη στον χρόνο, με το «9» να καταλήγει και πάλι σε μέλος της οικογένειας Κουτίνα -τον Σάκη, γιο του θρυλικού μπαμπά Απόστολου-, ο οποίος κοσμεί τη μπλε φανέλα αδιάκοπα από το καλοκαίρι του 2017, όταν και επέστρεψε έπειτα από μια μακρά θητεία στα παρκέ των εθνικών κατηγοριών με τα χρώματα των Ικάρων Σερρών, Τιτάτων Παλαμά και Λάρισας. Η καρδιά του όμως ποτέ δεν ήταν… κόκκινη αλλά μπλε, με τον υιό Κουτίνα να επιστρέφει εδώ και μια εξαετία στο Βόλο και έκτοτε έχει κατόρθωσει να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του συλλόγου της Θεσσαλίας αλλά και ο άνθρωπος που φέρει το βαρύ περιβραχιόνιό του.

Πλέον, ακόμα και αν πατάει τα 35 έτη ζωής, ο ύψους 1.95 αθλητής ήταν για ακόμα μια φορά ένας από τους πολυτιμότερους αθλητές του κόουτς Μαύρου στο περασμένο πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, όταν πετυχαίνοντας πάνω από 400 πόντους συνολικά αλλά και 18.5 κατά μέσο όρο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει τη Νίκη να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει και να σώσει όσο το δυνατόν πιο νωρίς την υπόθεση «παραμονή».

Και σίγουρα δεν θα έμενε εκεί…

Έτσι, στην 6η σερί χρονιά του -με τον αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος αν προσμετρηθούν αφενός οι χρονιές του στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου και αφετέρου η πρώτη του θητεία στο αντρικό τμήμα του- ο Κουτίνας έχει πάρει ήδη… φωτιά στα δύο μέχρι στιγμής παιχνίδια στα οποία έχει δώσει ο ίδιος και η Νίκη Βόλου τόσο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας όσο και για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής. Συνολικά, μετράει ήδη 53 πόντους σε δύο ματς (26.5 πόντους ανά βραδιά δηλαδή), με τον βετεράνο αρχισκόρερ να αριθμεί 22 πόντους στην ήττα από τον Βίκο Ιωαννίνων αλλά και 31 πόντους στην σαββατιάτικη αφετηρία της τρίτης τη τάξει εθνικής λίγκας στη νίκη κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών -αποδεικνύοντας πως ό,τι και αν συμβεί, το νο. 9 με το «Κουτίνας» στο πίσω μέρος της φανέλας και το σήμα της Νίκης στο μπροστινό πάντοτε θα χαρίζουν στους Βολιώτες μεγάλες και αξιοσυζήτητες στιγμές ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σκορ ή κατηγορίας.

Γιατί η οικογένεια είναι πάντα πάνω από όλους και από όλα…

 

Αναλυτικά οι επιδόσεις του τη σεζόν 2022-2023:

Κύπελλο Ελλάδας

  1. vs Βίκος Ιωαννίνων: 22 πόντοι – 1 τρίποντο
  2. vs Πρωτέας Γρεβενών: 31 πόντοι
  3. Πόντοι Κουτίνα: 53
  4. Πόντοι Νίκης Βόλου πλην Κουτίνα: 100

basketblog.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις