13/10/55: “Ήρωας, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου έσωσε περισσότερους από 40 ανθρώπους”

Με δημοσίευσή τους οι “Μαλαβέτας” μνημονεύουν τον Παρίση Τσιγαρίδα, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, που σαν σήμερα, το 1955, έσωσε περισσότερους από 40 ανθρώπους στην πλημμύρα που έπληξε την πόλη εκείνη τη μέρα.

Αναλυτικά:

“13 Οκτωβρίου 1955.

Μετά από πολυήμερη έντονη βροχόπτωση, ο Άναυρος κατέβασε με ορμή μεγάλη ποσότητα νερών. Στη στροφή της κοίτης του, στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη, το πρανές δεν άντεξε, έσπασε και ο χείμαρρος άλλαξε πορεία μετατρέποντας σε ποτάμια τις οδούς Καραϊσκάκη, Περαιβού και Νικοτσάρα. Μεγάλη πλημμύρα έπληξε και τη Νέα Δημητριάδα.

Τραγικό αποτέλεσμα! Πάνω από σαράντα άνθρωποι πνιγμένοι. Και θα ήταν περισσότεροι, αν ένα πραγματικό παλικάρι, ο αείμνηστος Παρίσης Τσιγαρίδας, τερματοφύλακας, τότε, της ιστορικής και ηρωικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, δεν τολμούσε να επέμβει με κίνδυνο της ζωής του. Ο Παρίσης, δέθηκε με σχοινί από τη μέση του και την άλλη άκρη του την έδεσε σε ένα δέντρο. Έπεσε μέσα στα ορμητικά νερά του οργισμένου Αναύρου και άρπαζε όσους ο χείμαρρος κατέβαζε και τους έσωζε. Ήταν αρκετοί οι διασωθέντες, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, πάνω από σαράντα άτομα.

Ο δήμος Βόλου για να τιμήσει τον ήρωα παίχτη του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε το όνομά του σε δρόμο στη Νέα Δημητριάδα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις